Norsk talent har udviklet sig til stjerne i Danmark: - Han kan blive verdens bedste

Den norske playmaker har potentialet til at blive verdens bedste hÄndboldspiller, mener TV 2 SPORT's eksperter.

For bare tre Ă„r siden var han en ukendt norsk knĂŠgt pĂ„ 18 Ă„r, der lĂžb rundt og spillede hĂ„ndbold i Haslum HĂ„ndboldklub - ikke langt fra hovedstaden Oslo. 

Nu er Sander Sagosen en international hĂ„ndboldprofil, jagtet som 21-Ă„rig af Europas stĂžrste klubber og en leder pĂ„ det norske landshold, som for anden gang pĂ„ et Ă„r har spillet sig i semifinalen ved en slutrunde. 

- Han er trĂ„dt ud pĂ„ den store scene nu. Han er ikke lĂŠngere kun et talent. Han er en stjerne, mener TV 2 SPORT's hĂ„ndboldekspert Peter Bruun JĂžrgensen. 

Vi har spillet virkelig god hÄndbold og vist, at vi kan vÊre med pÄ det her niveau

Sander Sagosen

Og han er ikke den eneste, der er imponeret over Sagosen. Danmarks kommende landstrĂŠner Nikolaj Jacobsen mener, at Sagosen en dag kan overhale Nikola Karabatic og Mikkel Hansen og blive verdens bedste hĂ„ndboldspiller. 

- Han har i hvert fald potentialet til at blive det en dag. Han er en komplet spiller og mĂ„ske lige nu den bedste mand-mand-spiller, der er, lyder roserne fra Nikolaj Jacobsen, der er med som ekspert i TV 2 SPORT's VM-studie i den kommende finaleweekend. 

- Tidligere norske landshold med Kristian Kjelling, HĂ„vard Tvedten, Steinar Ege og sĂ„ videre vil jeg til enhver tid sige var et bedre landshold end det, der er der nu. Det er Sagosen, der gĂžr forskellen nu. Al ĂŠre og respekt for Norge, men mange af deres spillere spiller altsĂ„ til daglig i den danske liga, pĂ„peger Nikolaj Jacobsen.

I fredagens VM-semifinale i Paris mÞder Sagosen og Norge Kroatien, som nordmÊndene tabte til bÄde i bronzekampen ved EM sidste Är og fÄ mÄneder senere i OL-kvalifikationen i Danmark. Men Sander Sagosen og holdkammeraterne har stor selvtillid fÞr semifinalen.

- Vi har spillet virkelig god hÄndbold og vist, at vi kan vÊre med pÄ det her niveau med to semifinaler i to slutrunder i trÊk, siger den norske stjerne til TV 2 SPORT fÞr mÞdet med kroaterne.

- De er ikke alt for gode til at lÞbe hjem, og det er mÄske en af vores styrker, at vi lÞber virkelig god kontra. Ellers skal vi fÄ lukket ned. De spiller mÄske lidt mere individuelt end andre hold, og som vi sÄ mod Spanien, sÄ er det sÊrligt mange enkeltmandsprÊstationer. Hvis vi kan dÊmme op for det, sÄ lukker vi af nede bagved, lyder taktikken fra Norges playmaker, der kom pÄ All Star-holdet ved EM sidste Är.

Sander Sagosen har siden sommeren 2014 spillet for Aalborg HĂ„ndbold i den danske liga.

Til sommer bliver han holdkammerater med Nikola Karabatic og Mikkel Hansen i storklubben Paris, hvor han har underskrevet en treĂ„rig aftale.