VM i håndbold 2023

Norsk talent har udviklet sig til stjerne i Danmark: - Han kan blive verdens bedste

Den norske playmaker har potentialet til at blive verdens bedste håndboldspiller, mener TV 2 SPORT's eksperter.

For bare tre år siden var han en ukendt norsk knægt på 18 år, der løb rundt og spillede håndbold i Haslum Håndboldklub - ikke langt fra hovedstaden Oslo. 

Nu er Sander Sagosen en international håndboldprofil, jagtet som 21-årig af Europas største klubber og en leder på det norske landshold, som for anden gang på et år har spillet sig i semifinalen ved en slutrunde. 

- Han er trådt ud på den store scene nu. Han er ikke længere kun et talent. Han er en stjerne, mener TV 2 SPORT's håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen. 

Vi har spillet virkelig god håndbold og vist, at vi kan være med på det her niveau

Sander Sagosen

Og han er ikke den eneste, der er imponeret over Sagosen. Danmarks kommende landstræner Nikolaj Jacobsen mener, at Sagosen en dag kan overhale Nikola Karabatic og Mikkel Hansen og blive verdens bedste håndboldspiller. 

- Han har i hvert fald potentialet til at blive det en dag. Han er en komplet spiller og måske lige nu den bedste mand-mand-spiller, der er, lyder roserne fra Nikolaj Jacobsen, der er med som ekspert i TV 2 SPORT's VM-studie i den kommende finaleweekend. 

- Tidligere norske landshold med Kristian Kjelling, Håvard Tvedten, Steinar Ege og så videre vil jeg til enhver tid sige var et bedre landshold end det, der er der nu. Det er Sagosen, der gør forskellen nu. Al ære og respekt for Norge, men mange af deres spillere spiller altså til daglig i den danske liga, påpeger Nikolaj Jacobsen.

I fredagens VM-semifinale i Paris møder Sagosen og Norge Kroatien, som nordmændene tabte til både i bronzekampen ved EM sidste år og få måneder senere i OL-kvalifikationen i Danmark. Men Sander Sagosen og holdkammeraterne har stor selvtillid før semifinalen.

- Vi har spillet virkelig god håndbold og vist, at vi kan være med på det her niveau med to semifinaler i to slutrunder i træk, siger den norske stjerne til TV 2 SPORT før mødet med kroaterne.

- De er ikke alt for gode til at løbe hjem, og det er måske en af vores styrker, at vi løber virkelig god kontra. Ellers skal vi få lukket ned. De spiller måske lidt mere individuelt end andre hold, og som vi så mod Spanien, så er det særligt mange enkeltmandspræstationer. Hvis vi kan dæmme op for det, så lukker vi af nede bagved, lyder taktikken fra Norges playmaker, der kom på All Star-holdet ved EM sidste år.

Sander Sagosen har siden sommeren 2014 spillet for Aalborg Håndbold i den danske liga.

Til sommer bliver han holdkammerater med Nikola Karabatic og Mikkel Hansen i storklubben Paris, hvor han har underskrevet en treårig aftale.