VM håndbold

Kroatiens største stjerne kritiserer VM-arrangører: - Det er en skændsel

Domagoj Duvnjak var ude i skarp kritik af årets VM-arrangører, efter Kroatien skulle spille bronzekamp 22 timer efter deres semifinale.

40 minutter inde i bronzekampen mellem Slovenien og Kroatien var det ikke til at se, at sidstnævnte havde været ude i gyserkamp dagen inden.

Kroaterne førte med otte mål og lignede ikke nogen, der var mærket af at have haft under et døgn til at restituere fysisk og mentalt ovenpå semifinalenederlaget til Norge.

Men Slovenien åd sig tilbage i bronzekampen. Og for hvert mål, de indhentede, begyndte kroaterne at se mere og mere trætte ud. Til sidst lykkedes det endda slovenerne at fuldende comebacket og vinde 31-30.

Kroatiens største stjerne, Domagoj Duvnjak, havde svært ved at forstå, hvordan hans hold havde tabte bronzen mellem hænderne.

- Jeg er i chok og ved nærmest ikke, hvad jeg skal sige. Vi spillede fænomenalt i 50 minutter, hvor vi var i teten.

- Jeg bebrejder ikke holdet, for det var først til sidst, vi faldt i niveau. Jeg kan kun beklage, når folk ser, hvordan vi spillede, siger han til det kroatiske medie, GOL.

Sammenlignet med Kroatien havde Slovenien en ekstra dag til at blive klar til kampen, fordi de allerede spillede deres semifinale torsdag.

Inden bronzekampen var der ikke nogen fra den kroatiske trup, der direkte havde kritiseret VM-planlægningen. De havde dog sagt, at det nærmest var umuligt at blive klar til en ny udmarvende kamp under et døgn efter.

Men efter kampen havde Duvnjak svært ved at skjule sin utilfredshed, da han blev spurgt ind til det.

- Det er bedst ikke at tale om det, men det er en skændsel. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Vi havde kun 20 timer til at forberede os.

Mens kroaterne må tage tomhændet hjem fra VM, kan slovenerne glæde sig over at have vundet sin første VM-medalje nogensinde.