Lars Rasmussen vil lokke landsholdsspiller til Ungarn med 'meget stort tilbud'

Lars Rasmussen arbejder på at få danske forstærkninger til sin nye ungarske klub Siofok - og det skal være fra aller øverste hylde.

Den karismatiske håndboldtræner Lars Rasmussen forlader til sommer Ringkøbing og tager hul på et nyt kapitel i karrieren, når han skal være cheftræner for den ungarske storklub Siofok.

Med det samme melder spørgsmålet sig derfor på banen, om han har tænkt sig at lokke danske spillere med til Ungarn. Og til det er svaret meget klart. 

- Det kan du tro, jeg har. Der er jeg i fuld gang allerede, siger Lars Rasmussen til TV 2 SPORT.

- Lad mig sige det sådan, at jeg er i fuld gang, og jeg har da smidt et meget, meget, meget, meget stort tilbud af sted til en dansk landsholdsspiller, siger Lars Rasmussen med et skælmsk smil.

Hos Siofok har Lars Rasmussen da også et langt større budget end i sin nuværende klub Ringkøbing at forstærke sig for.

Men det kan der også være brug for. På grund af klubbens ambitiøse mål i den kommende sæson, er det spillere fra aller øverste hylde, der skal hentes til.

- Hvis jeg henter to spillere, som ikke slår til, så er det hverken spilleren eller sponsorerne, der får skylden, så er det mig, der får skylden.

- Der er helt sikkert mange spændende spillere i Danmark og nogle fede talenter, som jeg rigtig godt kunne tænke mig, men det er bare noget andet, siger Lars Rasmussen, der altså slår fast, at det formentlig er fra landsholdshylderne, der primært skal købes ind.

Men selvom Lars Rasmussens nye klub altså er både ambitiøse og har mulighed for at spille med transfermusklerne, så er det alligevel ikke nemt at hente de aller bedste til klubben lige nu.

- Det er svært, fordi de fleste har kontrakt. Og vores største udfordring til næste år er, at vi nok ikke kommer til at spille Europa Cup, fordi de ikke ligger til det nu (ligger nummer 8, red.).

- Og på den konto er det klart, at jeg skal prøve at sælge Siofok og mig selv rigtig stærkt for at få en af de potentielle spillere, der gerne vil spille Champions League-håndbold, til at komme til Siofok og acceptere, at der er et år, hvor vi kun spiller i den hjemlige liga og ungarske pokalturnering. Året efter skulle vi så meget gerne spille EHF-cup, siger Lars Rasmussen.

Jobbet i Siofok er Lars Rasmussens første trænerjob i udlandet. Den tidligere landsholdsfløj har stået i spidsen for Ringkøbing i de seneste par sæsoner. Inden da var han træner i Vendsyssel, hvor den berømte opsang herunder stammer fra.