Håndbold

Gravholts fremtid er fuldstændig uvis: Karrierestop er en mulighed

Mette Gravholt ved stadig ikke, hvad hun skal efter sommer. Men karrierestop er en mulighed, fortæller hun til TV 2 SPORT.

Dagen inden juleaften meddelte Nykøbing Falster Håndbold på sin Facebook-side, at stregspilleren Mette Gravholt efter indeværende sæson stopper i klubben.

Der er nu gået godt en måned siden beslutningen, men Mette Gravholt har endnu ikke truffet en beslutning om, hvad fremtiden skal bringe.

- Jeg ved det ikke endnu. Jeg har overhovedet ikke truffet nogen beslutning. Der er både muligheder i udlandet og måske i Danmark, eller at jeg stopper. Jeg ved det ikke helt endnu, siger Mette Gravholt til TV 2 SPORT

- Det kommer an på så meget. Der sker mange ting lige nu. Jeg er også i mit privatliv, så på den måde har jeg ikke helt truffet beslutningen endnu.

32-årige Mette Gravholt har ikke været en del af det danske landshold siden VM i 2015, hvorefter landstræner Klavs Bruun Jørgensen gjorde det klart, at hun ikke længere var en del af hans planer.

Hun kom i sommeren 2015 til storsatsende Nykøbing Falster, men her har hun altså fået ophævet sin kontrakt et år før tid.

- Jeg har spillet håndbold i mange år og har altid kun villet spille, når jeg havde det sjovt. Livet uden for håndboldbanen har altid betydet mindst lige så meget - hvis ikke mere - for mig, så hvis jeg ikke finder det, der passer bedst i mit liv, så det hele går op i en højere enhed, så vil jeg hellere stoppe og have det godt med det. Og jeg glæder mig også til at stoppe på nogle punkter.

Men hvis det rigtige tilbud kommer, er du så frisk på at tage en sæson eller to mere?

- Ja, helt klart. Jeg føler ikke, at jeg sådan er færdig med håndbolden, men det skal være det rigtige, for jeg spiller på min motivation og på, at jeg har det sjovt. Hvis det ikke er det rigtige, har jeg ikke lyst.

- Man skal også huske, at der er en tirsdag morgen, hvor man er træt og har ondt i det hele og skal væk fra familien på udlandsture. Det er også alle de dage, man skal ville det 100 procent. Man skal ikke kun ville det, når der er kamp, for så bliver det noget rod, og så synes man ikke, det er sjovt alligevel.

Mette Gravholt har spillet 62 kampe på landsholdet og scoret 157 mål. Hun kom til Nykøbing Falster fra Viborg. Inden da spillede hun i Team Tvis Holstebro.