Håndbold

Rørt Bonde gjorde comeback: Nu er der flere følelser i håndbold

For næsten to år siden stoppede Marianne Bonde med at spille håndbold, fordi hendes mand var alvorligt syg. Onsdag aften gjorde hun comeback.

Ligakampen mellem Odense og FC Midtjylland var ikke nogen almindelig håndboldkamp.

Den tidligere landsholdsspiller Marianne Bonde gjorde nemlig comeback – to år efter at hun indstillede karrieren. Det gjorde hun, fordi hendes mand var alvorligt syg med kræft.

Det er han ikke længere. Han kom sig aldrig over sygdommen. Og derfor er Bondes elskede håndboldsport blevet mere følelsesmæssig end nogensinde.

- Ja, det kan man hurtigt sige, fortæller Marianne Bonde til TV 2 SPORT.

- Det er specielt. Og så skal jeg ikke sige så meget mere, for så begynder jeg at tude.

Marianne Bonde har det seneste års tid været i løbende kontakt med Odenses træner, Jan Pytlick. Han var landstræner, da Marianne Bonde ødelagde sit korsbånd i en træningskamp lige inden EM 2014. Senere stoppede hun karrieren for at hellige sin tid til familien.

Sammenholdet er rart

I september trænede hun faktisk med i Odense, men comebacket til håndboldsporten kom først på tale for en uge siden. Jan Pytlick og Odense manglede en stregspiller, da Susan Thorsgaard annoncerede sin graviditet. På det tidspunkt var Marianne Bonde på ferie.

- Nu er jeg mentalt ved at være et sted, hvor jeg tænkte, at jeg kunne prøve igen. Det betyder rigtigt meget for mig det her, og det har altid gjort det.

Marianne Bonde har ikke spillet tophåndbold i to år.

Forsvarsspecialisten nåede stort set ikke at gøre sig nogen overvejelser, inden hun sagde ja til at hjælpe Odense i resten af sæsonen.

- At være sammen med nogen om træning igen er rigtigt, rigtigt rart. Det kommer hen ad vejen, holdfølelsen. Det er nogle rigtigt søde piger, der har taget imod mig herovre.

Modstander glæder sig over Bondes comeback

I den pludselige comebackkamp fik Marianne Bonde pænt med spilletid. Hun var ganske vist ikke helt tilfreds med sin egen indsats, men hun scorede et mål og fejrede det med at kysse sin finger lige der, hvor de fleste har vielsesringen til at sidde.

Derudover var comebacket også en mulighed for at tale med tidligere landsholdskammerater.

Efter en scoring af Stine Jørgensen fik Marianne Bonde eksempelvis den nuværende landsholdsanfører til at smile i Odenses efterfølgende angreb.

- Bonde er også vellidt uden for banen. Hun er heller ikke bange for at dele roser ud, og hun syntes, det var et fedt mål, jeg lavede til sidst. Så det fik jeg lige med på vejen, fortæller Stine Jørgensen.

Marianne Bonde roste Stine Jørgensen for en flot scoring.

Marianne Bonde og Odense Håndbold har lavet en aftale for resten af denne sæson. Hvad der skal ske derefter, det ved den populære stregspiller ikke noget om.

- Lige nu skal jeg spille håndbold og nyde, at jeg er på en bane sammen med de her piger.

Odense tabte kampen 28-23.