Håndbold

Rørt træner om sit kontraktbrud: - Jeg kunne ikke holde til det

I midten af januar blev det officielt, at Niels Agesen et år før tid forlader Nykøbing Falster Håndbold.

Køreturen på 350 kilometer fra familien i Holstebro til arbejdspladsen på Falster blev til sidst for meget for cheftræner Niels Agesen.

I midten af januar meddelte klubben, at kontrakten med Agesen ophører til sommer - et år før tid.

Jeg ikke bryder mig om at tegne kontrakter med nogle spiller og så være den, der siger, at jeg ikke kunne leve op til det

Niels Agesen

Det blev meldt ud, at det var af familiære hensyn, at Agesen stoppede. I mellemtiden har han fra sommer fået jobbet som cheftræner hos pokalmestrene fra Randers, som næsten barberer 250 kilometer af turen til arbejde.

- Jeg er blevet beskyldt for, at jeg blev overrasket over, hvor langt der er til Falster. Det er jeg ikke. Jeg har kørt den tur rigtig mange gange, men det at have tre børn og se, at de sammen med min hustru må gå på kompromis med deres dagligdag for at få det til at fungere. Det kunne jeg ikke holde til i længden, siger Niels Agesen til TV 2 SPORT.

- Det fik vi en god snak om omkring jul og nytår, og heldigvis skal jeg sige stor tak til Nykøbing for, at de viste stor forståelse for det, for jeg var nok den sidste, der troede, at jeg skulle bryde en kontrakt.

Niels Agesen blev sat i spidsen for klubben i 2015. Nykøbing Falster var i gang med en stor satsning, og der blev hentet store navne som landsholdsspillerne Kristina 'Mulle' Kristiansen og Mette Gravholt til klubben.

Han havde været træner for begge spillere i Team Tvis Holstebro, og siden hen forstærkede han NFH med TTH's svenske landsholdsspiller Nathalie Hagman, som han ligeledes havde været træner for.

- Jeg synes, at når man har indgået en aftale, så efterlever man den. Men vi havde også en snak inden om, at det eneste, der kunne afbryde det her før tid, var, hvis det ikke kunne fungere for min familie. Og det er ene og alene den årsag, for jeg er rigtig glad for at være i Nykøbing, og jeg synes, det er et rigtig spændende projekt, og jeg er sikker på, Nykøbing vil være en del af toppen i dansk håndbold mange år fremover, siger Agesen.

- Det er svært, fordi jeg ikke bryder mig om at tegne kontrakter med nogle spiller og så være den, der siger, at jeg ikke kunne leve op til det; og sige ja til en klub og ikke kunne efterleve det… det gør ondt.

- Jeg skuffer nogle mennesker. Jeg havde lavet en aftale om, at vi skulle lave et projekt, og det var mig, der gerne ville have, at det skulle være langsigtet. Jeg talte egentlig for, at vi skulle starte i 1. division og få lavet det her fundament. Jeg synes, vi er på vej, men jeg synes ikke, jeg har skabt det fundament, jeg gerne ville have været med til at skabe i Nykøbing.

Mens Niels Agesens fremtid ligger i Randers, har NFH i stedet sikret sig Jacob Larsen, der kommer til fra GOG.

- Der kommer heldigvis en afløser, som har nogle sunde klubidealer og er vant til at være i et miljø, hvor han ved, hvad det vil sige. Jeg er sikker på, han kan føre det videre, og det giver mig da lidt fortrøstning, men derfor er jeg stadig træt af, at jeg ikke selv kan fuldføre det.