Håndbold

Svensk Esbjerg-profil skifter til liga-rival: - Jeg vil slutte af med medaljer

Team Esbjergs håndboldkvinder bliver en profil fattigere efter denne sæson, når Jenny Alm forlader klubben.

Den svenske landsholdsspiller Jenny Alm skifter næste sæson tilværelsen i Team Esbjerg ud med København Håndbold. 

- Noget af det som vi har savnet i denne sæson, er en spiller med international erfaring, der kan supplere vores unge spillere, og der passer Jenny Alm perfekt ind, siger cheftræner i København Håndbold, Claus Mogensen, til TV 2 SPORT. 

27-årige Jenny Alm spiller som regel venstre back, men Mogensen afviser, at Alm er hentet ind som en erstatning for Anne Mette Hansen.

Er det her et tegn på, at du måske ikke har Anne Mette Hansen næste sæson? 

- Nej, det er det ikke. Vi vil meget gerne have to stærke spillere på hver position. Det er simpelthen et udtryk for ambitioner. Vi vil op og presse de øverste hold i ligaen og spille med om medaljer. 

Jenny Alm kom i 2015 til Team Esbjerg fra den svenske klub IK Sävehof, som hun vandt fire mesterskaber med. I Esbjerg supplerede hun samlingen ved at være med til at vinde DM-guld i sidste sæson.

- Det var noget helt særligt i forhold til i Sverige at vinde guld på hjemmebane i en fyldt hal i Danmark. Det var stort, og det vil jeg aldrig glemme.

- Jeg har haft to fantastiske år i klubben, som jeg vil komme til at savne, og jeg har mødt gode mennesker, som vil være mine venner hele livet. 

- Men min kæreste bor i Göteborg, og det er lidt langt væk. Derfor har jeg valgt at forlade Team Esbjerg. 

- Men inden skal jeg slutte godt af og være med til at vinde medaljer med klubben, siger Jenny Alm til klubbens hjemmeside.

Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen ser tilbage på to gode sæsoner med Jenny Alm i truppen og fremhæver hendes andel i, at klubben sidste år vandt det danske mesterskab for første gang.

- Jenny har været med i hele opturen, der kulminerede med DM-finalen og guldet i fjor. 

- Hun har haft en vigtig rolle på holdet ikke kun som venstre back, men som allroundspiller, der kan dække flere pladser i både forsvar og angreb. 

- Det er en spillertype, som enhver træner gerne vil have, siger Lars Frederiksen.