Håndbold

Pytlicks målvogter stopper: - Danmark siger farvel til en verdensstjerne

Odense Håndbold må vinke farvel til den brasilianske målvogter Chana Masson, der stopper karrieren efter denne sæson.

Hun er kendt for passion, vildskab og højt niveau i målet, men nu er det slut for 38-årige Chana Masson.

Odense Håndbold meddeler, at Masson har valgt at indstille karrieren efter denne sæson. Et tab, der rammer bredere end Odense ifølge holdets cheftræner Jan Pytlick.

- Da vi indgik aftalen med Chana om at komme til Odense, var det jo for at få en af verdens bedste målvogtere med i truppen. Hun er en vindertype, der har givet meget til klubben.

- Hendes energi, professionalisme og seriøse tilgang til tingene har været fantastisk, og jeg har været meget glad for samarbejdet. Det er ikke kun Odense Håndbold, men også Danmark, der må sige farvel til en verdensstjerne, siger Jan Pytlick.

Chana Masson har flere mesterskabstitler fra udlandet med sig i bagagen, ligesom hun vandt DM-sølv i 2010. Hun fortæller selv, at hun er taknemmelig for alle de personligheder, hun har mødt undervejs, ligesom beslutningen ikke har været nem:

- Jeg har været rigtig glad for at være i Odense Håndbold og er selvfølgelig ked af at forlade klubben, men jeg føler, det er på tide at afprøve nye ting i livet og måske opleve håndbolden fra sidelinjen. Men nu føles det som det rigtige tidspunkt at indstille håndboldkarrieren i målet, siger Masson og slår fast, at hun håber, det hele kan afrundes med en plads i slutspillet.

Masson har gennem sin klubkarriere været forbi både Spanien, Tyskland, FCK, Randers, Viborg og her til sidst Odense.

Ligeledes har Masson i mange år været en markant profil på det brasilianske landshold, der efterhånden har rykket sig til at være et landshold i verdenstoppen.