Håndbold

Team Esbjerg må sige farvel til endnu en profil

Målmand Emily Stang Sando har efter fire sæsoner i Team Esbjerg valgt at fortsætte karrieren i en anden klub.

Emily Stang Sando er den seneste i rækken af profiler, der forlader håndboldklubben Team Esbjerg efter denne sæson.

Norske Sando flyttede til Vestjylland i 2013, hvor hun i begyndelsen kæmpede om pladsen i målet med landsmanden Kari Aalvik Grimsbø. Siden 2015 har Sando været førstevalg som sidste skanse og senest også anfører.

- Det har været helt fantastisk at være med til den udvikling, vi har været igennem i Team Esbjerg. I min første sæson endte vi på en sjetteplads, og derefter har vi kun bygget på, siger Emily Stang Sando til klubbens hjemmeside.

- Guldmedaljerne i fjor er noget af det vildeste, jeg har været med til som håndboldspiller, og vi har det fedeste hjemmepublikum. Men jeg kan mærke på mig selv, at der skal ske noget nyt efter denne sæson.

Sportschef Thomas Hylle har forståelse for, at nordmanden ønsker luftforandring.

- Emily kom til klubben, mens Kari Aalvik Grimsbø stadig var her, og formåede sportsligt at løfte arven efter hende. Hun har været med til at vinde både sølv og guld med Team Esbjerg, og mange vil huske, at hun spillede en afgørende rolle i det drama, der førte til det første danske mesterskab, siger Thomas Hylle.

- Med sine personlige egenskaber har hun også bidraget positivt til vores trup.

Udover Sando mister Team Esbjerg også svenske Jenny Alm og hollandske Laura van der Heijden.