Håndbold

Profiler stopper hos de forsvarende mestre - men klubben går stadig efter førstepladsen

Emily Sando er den seneste i rækken af profiler, der forlader Team Esbjerg til sommer. Sportschefen er dog helt rolig.

Team Esbjerg vil spille med i toppen af dansk håndbold. Også i næste sæson.

Det fastslår klubbens sportschef Thomas Hylle på dagen, hvor det er blevet officielt, at de danske mestres norske keeper Emily Stang Sando til sommer skifter til storsatsende Odense Håndbold.

I forvejen har Esbjerg-profiler som Jenny Alm og Laura van der Heijden også annonceret deres farvel til sommer, hvor både Susanne Kastrup Forslund og Ida Bjørndalen samtidig stopper karrieren.

- Vores målsætning har ikke ændret sig. Den bliver den samme til næste år, som den er i år – nemlig at være nummer et, understreger sportschef Thomas Hylle over for TV 2 SPORT. 

- Vi har vidst i lang tid, om folk bliver eller ikke bliver, fastslår sportschefen.

Onsdag offentliggjorde Team Esbjerg en toårig forlængelse med landsholdsbobleren Maria Mose Vestergaard på venstre fløj, og mestrene har også gravide Estavana Polmans underskrift på en kontrakt for næste sæson.

Men Team Esbjerg har - modsat mange af sine rivaler - ikke præsenteret nye spillere til næste sæson, og selv om der på dette tidspunkt af sæsonen er lige så mange transferrygter, som der er slam på sociale medier, er sportschefen tavs omkring, hvilke spillere han forventer at få til Team Esbjerg, siden ambitioner forbliver de samme i næste sæson. 

- Det ved du godt, jeg aldrig vil svare på, siger Thomas Hylle.

Vurderet ud fra Team Esbjergs aktuelle trup og de spillere, der har meldt deres afsked, leder mestrene formentlig lige nu minimum efter en målvogter, to højre backs og en venstre back til næste sæson. 

Team Esbjerg ligger aktuelt på ligaens tredjeplads, men kan ikke føle sig sikker på slutspillet endnu med bare tre point ned til Silkeborg-Voel på den syvendeplads, der udløser billet til tidlig sommerferie i stedet for slutspillet.