Håndbold

Tre spillere er på vej til Viborg - men pengene mangler

Tre nye spillere er klar til at blive en del af Viborg-træner Allan Heines hold til næste sæson Morten Dueholm / Scanpix Denmark

Ifølge TV 2 SPORT’s oplysninger har Viborg aftaler med tre nye spillere, men klubben venter på at få tilført ny kapital.

Træneren har netop forlænget til 2020, men indtil videre har Viborg HK ikke præsenteret nye spillere til næste sæson. 

Der er dog flere nye spillere på vej. Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger har Viborg lavet aftaler med både den hollandske højreback Sanne van Olphen, Skanderborg-spilleren Kristina Jørgensen og den svenske keeper Hanna Daglund, som efter planen alle skifter til Viborg til sommer. 

Viborg kan bare ikke få kontrakterne endelig godkendt af Dansk Håndbold Forbund (DHF), før klubben får tilført flere penge.

Den traditionsrige håndboldklub havde et underskud på 2,8 millioner kroner i sidste sæson, og klubbens egenkapital er lige nu så lille, at Viborg ikke kan få godkendt nye spillerkontrakter. Klubben har simpelthen brugt den samlede lønsum, som den - ifølge Dansk Håndbold Forbunds regler - må have ud fra størrelsen på egenkapitalen. 

Der er dog penge på vej, forsikrer Viborg, der forventer, at klubben inden for en måneds tid har fundet de nødvendige kroner og ører. Klubben ønsker ikke at kommentere oplysningerne om de tre nye spillere. 

Den ene af de tre, som altså ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er på vej, er den 27-årige hollænder Sanne Van Olphen, der tidligere har været tre sæsoner i den danske liga i Sønderjyske, og som lige nu er i den franske klub Toulon.

Den 22-årige svenske keeper Hanna Daglund kommer fra klubben Skuru og har spillet adskillige U-landskampe for Sverige, mens den bare 19-årige Kristina Jørgensen har imponeret for Skanderborgs ligaoprykkere i denne sæson med hele 67 mål - uden at skyde straffekast.

Forlængelser med en cheftræner er ikke omfattet af de samme regler som spillerkontrakter, og det er grunden til, at Viborg - selv om klubben ikke kan indgå nye spillerkontrakter - forleden kunne offentliggøre en ny aftale med cheftræner Allan Heine til 2020.

Viborg har i denne sæson mistet både landsholdskeeper Rikke Poulsen og rutinerede Rikke Skov til barselslivet, mens klubben har solgt højrefløj Simone Bøhme til rumænske CMS Bucuresti. Samtidig er det sikkert, at den franske profil Marie-Paule Gnabouyou forlader Viborg til sommer.