Håndbold

Dansker ny præsident i magtfuld organisation: Overvejer at afskaffe en slutrunde

Michael Sahl Hansen (th) er ny præsident i EHPU Håndbold Spiller Foreningen

Direktøren for Håndbold Spiller Forening, Michael Sahl Hansen, er blevet udnævnt til præsident for den internationale håndboldspillerforening (EHPU).

Håndbold Spiller Foreningens direktør Michael Sahl Hansen er blevet udnævnt som præsident for den internationale håndboldspillerforening (EHPU).

- Jeg er selvfølgelig glad for, at folk synes, at den måde jeg arbejder på, er god nok til, at jeg kan sendes rundt i håndboldverden.

En af de mange ting, som Michael Sahl Hansen kommer til at have fokus på i sin periode som præsident for EHPU, er, at arbejde for, at få færre kampe på programmet.

- Den største udfordring i håndboldverdenen lige nu er denne her voldsomme kampkalender. Det er en af de ting, som vi gerne vil se på, siger Michael Sahl Hansen til TV 2 SPORT.

Landsholdene er lokomotiver

Den nyudnævnte direktør erkender, at det pressede kampprogram, er en gordisk knute, der er svær at løse, men han har dog alligevel en ide om, hvordan man måske kunne få knuden til at gå op.

- Et af de ting man kunne gøre var at sløjfe en af de slutrunder, der lå i OL-årene, lyder det fra Michael Sahl Hansen, der dog tilføjer, at det bliver svært at gennemføre.

- Det er ikke bare så lige til. Landsholdene er lokomotiverne på alle parametre og i alle lande, og man skal selvfølgelig finde en løsning, som forbundene kan leve med, siger den nye præsident for EHPU.

Selv om Michael Sahl Hansen har overtaget præsidentposten, så fortsætter han som direktør i den danske håndboldspiller forening.

Præsidentperioden gælder i første omgang de næste to år.

De øvrige mærkesager for EHPU bliver:

  • spillernes beskyttelsesudstyr. 
  • 7 mod 6 reglen. 
  • forsikringer til spillerne.