Håndbold

Grigel var tæt på Danmark - valgte i stedet 'fedt tilbud' i Ungarn

Den danske landsholdsplaymaker kunne meget vel være endt hjemme i den danske liga, men skifter i stedet til Debrecen.

Lotte Grigel har nydt sin tid i Rusland. Men hun savner familien og vennerne. Alligevel vælger hun nu en fremtid i Ungarn i stedet for Danmark.

Jeg var meget tæt på at komme hjem til Danmark

Lotte Grigel

Hun har nemlig fået et ’fedt tilbud’ fra den ungarske klub DVSC-TVP – mere mundret kaldet Debrecen.

- Jeg har skrevet med dem, fordi de kom med et fedt tilbud, og det er en sindssygt god klub med en stor fanskare, og det er en rigtig klub. Og den ungarske liga er sindssygt spændende, og den ville jeg gerne ned og prøve kræfter med, siger hun til TV 2 SPORT.

Beslutningen om at tage til det østlige Ungarn de kommende to sæsoner var dog undervejs til kraftig overvejelse. Den tidligere Team Esbjerg-spiller havde nemlig også seriøse tanker om at vende hjem til den danske Primo Tours Liga.

- Ja, jeg var meget tæt på at komme hjem til Danmark, for jeg synes også, der er nogle klubber derhjemme, der er meget spændende, og som har gjort deres hjemmearbejde ordentligt i de sidste par sæsoner og har fået klubberne op at køre på et rigtig højt niveau. Så det var meget interessant at komme hjem, men jeg havde en fornemmelse af, at jeg ikke er helt klar til at komme hjem endnu. Jeg har fået meget ud af at være i udlandet, og der er stadig masser af oplevelser at hente her ude. Så jeg gik med mavefornemmelsen.

Hvilke danske klubber var du i dialog med?

- Forskellige danske klubber var inde i billedet. Jeg kommer ikke til at fortælle dig hvilke. Der var et par stykker, der var interessante, og som også stadig er hammer-interessante frem i tiden, så det må vi se på til den tid, siger Lotte Grigel på en tvivlsom Skype-forbindelse fra Rusland, hvor hun skal spille sæsonen færdig for Rostov Don.

Hun fortæller, at hun faktisk har været glad for tiden i Rusland, selvom flere skader, visum-problemer og en fyring af den danske træner Jan Leslie har præget det seneste knap halvandet år.

- Jeg havde alle mulige billeder og bange anelser om, hvordan Rusland skulle være. Men det har bare været en fantastisk oplevelse, og klubben har været fantastisk. Pigerne er gode mennesker, så det har været en overraskende god oplevelse, og det har giver mig sindssygt meget.

Men hvorfor forlader du så Rusland?

- Jeg er meget langt væk hjemme fra. Det er ikke det nemmeste at komme til Rusland for familien og vennerne. Så jeg vil gerne tættere på familie og venner. Det er simpelthen for at komme tættere på. Der er en afgang fra Malmø, der tager to timer, så det er jo noget nemmere.

Udlandseventyret rykker altså – trods godt og vel 1.600 kilometer mellem Esbjerg og Debrecen – lidt tættere på Danmark for Lotte Grigels vedkommende. Men playmakeren håber på, at hun stadig har oplevelser, der kan gøre hende til en bedre og stærkere håndboldspiller, til gode.

- Jeg håber, at det vil gøre mig til en endnu bedre spiller og give mig endnu mere erfaring, så jeg tror, at det vil gavne min karriere, og jeg får en central rolle på holdet, så jeg tror, det er super for mit vedkommende. Og så tror jeg, det bliver fedt at prøve kræfter med den ungarske liga, så jeg tror og håber, at det bliver godt.

Lotte Grigel har spillet 71 landskampe for Danmark og scoret 112 mål. Hun spillede for barndomsklubben Team Esbjerg indtil efteråret 2015, hvor hun ragede uklar med træner Lars Frederiksen og derfor skiftede til Rostov Don i Rusland, hvor hun nu er i gang med sin anden sæson.