Håndbold

Norsk spiller laver utrolig detalje: - Jeg har set mange mål, men intet som det her

En norsk håndboldspiller fra den næstebedste norske række scorede på straffekast med en vild detalje.

Til daglig spiller norske Martine Welfler håndbold i klubben Aker Topphåndball, der ligger i den næstbedste norske række.

Men Welfler spiller også strandhåndbold, hvor hun umiddelbart har noget større succes og højere niveau. Her spiller hun nemlig på Norges landshold.

Jeg har faktisk fået nogle udenlandske kommentarer også, men jeg ved ikke, hvad der står

Martine Welfler

Og elementer fra strandhåndbold fandt hun frem i en kamp mod Follo HK Damer, som blev vundet med hele 12 scoringer. Her blev Welfler sat til at skyde straffekast, da kampen var afgjort.

- Jeg er normalt ikke holdets straffekastskytte, men jeg fik lov til at prøve noget spektakulært, hvis vi førte stort. Jeg var virkelig spændt, for jeg havde aldrig prøvet det i kamp før, siger Martine Welfler til TV 2 Norge.

Hun gik til stregen, lavede en skudfinte, hvorefter hun lavede en slags modsat pirouette, før hun med ryggen til målet scorede.

- I sandet er der lidt flere tricks og sådan, og man laver mange pirouetter. Straffekastet var jo en slags pirouette, så jeg har nok taget noget med (fra strandhåndbold, red.) Jeg har trænet det, men det her var første gang i kamp.

Straffekastet, som du kan se i klippet over artiklen, fik den mangeårige norske kommentatorduo, Bent Svele og Harald Bredeli, til at måbe.

- Det der er mesterligt udført. Det er spektakulært og skidesjovt at se på, siger Svele.

- Jeg har set rigtig mange straffekastsvarianter, men denne har jeg ikke set før. Den er meget fræk. Den har høj sværhedsgrad, og det er meget flot udført, siger Bredeli.

Scoringer har fået en del større opmærksomhed, end Martine Welflers opslag på det sociale medie Instagram normalt får, men hun slår fast, at det ikke kommer til at blive en signaturscoring for hende i fremtiden.

- Det er et showstraffe; noget, man tager frem, for at brillere lidt. Det er legesygt, og det er krydderi i god håndbold. Al mad bliver bedre med krydderi, og det gælder også her, siger Welfler til TV 2 Norge.

- Jeg har fået mange kommentarer og delinger og mange visninger på sociale medier. Jeg har faktisk fået nogle udenlandske kommentarer også, men jeg ved ikke, hvad der står.