Håndbold

En legende takker af: Rikke Skov stopper karrieren

Mere end 18 år efter sin debut for Viborg HK siger Rikke Skov stop. Hun kommer ikke tilbage på håndboldbanen efter sin graviditet.

Den 3. oktober 1998 debuterede hun - 18 år og 26 dage gammel - i den trøje, som siden nærmest har været tatoveret på hendes krop. I en EHF Cup-kamp hjemme mod WAT Fünfhaus fra Østrig. Viborg vandt med 47-10.

En meget sigende start på Rikke Skovs håndboldkarriere, som fra i dag - 18 år og 138 dage senere - er slut. Viborgs legende i trøje nummer 2 kommer ikke tilbage på banen, når hun om få uger har født det barn, hun lige nu bærer.

- Jeg orker ikke mere, lyder den umiddelbare forklaring.

Dog med et grin. Sekundet efter kommer uddybningen:

- Nej, der er mange årsager. Min alder. Mit liv lige nu og her med to småstore børn og en ny på vej. Jeg ser slet ikke mig selv træde i håndboldskoene igen efter sommerferien, så der er mange ting, der spiller ind.

Da jeg lige fandt ud af, at jeg var gravid, havde jeg følelsen af, at jeg nok skulle komme tilbage, og at jeg ikke havde spillet min sidste kamp.

Rikke Skov

Dermed ender sidste sæsons bronzekamp, som blev tabt til TTH Holstebro, med at være Rikke Skovs sidste håndboldkamp. Efter ti danske mesterskaber, syv pokaltitler og tre Champions League-triumfer endte det hele med en upassende fjerdeplads.

Men Rikke Skov er godt tilfreds med sit punktum.

- Jeg synes, har sat et rigtig godt punktum. Jeg havde en supersæson sidste år både med holdet og for mig selv personligt, så jeg tror ikke, jeg kunne have spillet en bedre sidste sæson, siger hun.

I sommerferien fandt hun så ud af, at hun var gravid. Derfor har hun ikke spillet et sekund i denne sæson.

- Da jeg lige fandt ud af, at jeg var gravid, havde jeg følelsen af, at jeg nok skulle komme tilbage, og at jeg ikke havde spillet min sidste kamp, siger hun.

- Men tankerne er kommet frem en gang imellem. Så har jeg nok gået og skubbet dem væk, men jeg kan mærke, at det er det helt rigtige for mig og mit liv lige nu.

Med Viborg husker jeg bedst de tre Champions League-sejre, vi har vundet. Og så mine ti DM-guld

Rikke Skov

Er du i tvivl om, om du er færdig med at spille håndbold?

- Den kan godt lige poppe op, om jeg nu også har spillet min sidste kamp. Men når jeg tænker det godt igennem, så er jeg ikke i tvivl. Så har jeg det fint med det, og jeg har ro i maven. Men derfor tror jeg da stadig, jeg kommer til at savne at trække i den grønne nummer 2.

Rikke Skovs meritter

10 x Dansk mester med Viborg HK: 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2006, 2008, 2009, 2010, 2014

7 x pokalmester med Viborg HK: 2003, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013

3 x Champions League-mester med Viborg HK: 2006, 2009, 2010

2 x EHF Cup-guld med Viborg HK: 1999, 2004

1 x OL-guld med Danmark: Athen 2004

Og lige præcis den grønne trøje med nummer 2 har hun haft på flere gange end nogen anden. Faktisk så mange gange, at ingen rigtig ved, præcis hvor mange gange. Mindst 600 kampe er hendes eget bud. Og "laaaaangt over 1.000 mål."

Klubbens bud er 648 kampe fordelt på 18 sæsoner. Viborg HK, som hun aldrig – trods tilbud fra ind- og udland – har overvejet at forlade, fylder da også meget i tankerne, når hun bliver bedt om at se tilbage.

- Det betyder alt. Det har - siden jeg var 14 - været mit andet hjem. Jeg har været her altid. Og én ting er at skulle sige farvel til at spille håndbold, men ikke at skulle have sin gang her nede som spiller, det er en kæmpebeslutning, at det slut.

- Med Viborg husker jeg bedst de tre Champions League-sejre, vi har vundet. Og så mine ti DM-guld – der husker jeg jo nogle mere end andre. På landsholdssiden er det overordnede jo OL-guld i 2004.

En opremsning som denne beviser, at det ikke er hvilken som helst karriere, der slutter i dag. 152 kampe og 384 mål blev det til for Danmark. Selvfølgelig med OL-guldet i 2004 som højdepunktet. I Viborg er det blevet til mere end 20 store titler. Så det er svært at fremhæve nogen.

Viborg-legende indstiller karrieren. Her fortæller hun om de mange medaljer, hun har vundet.

- Jeg synes, jeg har været virkelig privilegeret og er meget taknemmelige for alle de år, jeg har været med på topplan og spillet med så mange forskellige spillere og have haft så mange forskellige trænere. Det er også en kæmpeting for mig, at jeg har fået lov til det.

Hvad skal du så nu?

- Nu skal jeg føde et barn. Så skal jeg have barsel, og så må jeg se, hvad tiden bringer. Så finder jeg nok stille og roligt ud af, hvad jeg skal lave, når tiden går.

Rikke Skov siger farvel til fans og holdkammerater direkte på TV 2 i eftermiddag fra klokken 15.50, når Viborg HK møder Team Esbjerg. Hun besøger selvfølgelig også TV 2-studiet, så du kan se hende forklare sin beslutning.