Håndbold

Kæmpe skifte af dansk landsholdsprofil følges op med norsk stjerne

Ifølge norsk TV 2 får Anne Mette Hansen selskab af Norges landsholdsanfører, Stine Bredal Oftedal, i Györi.

Ungarns og en af verdens største klubber, Győri ETO KC, spiller i øjeblikket med musklerne.

Det er ikke mere end seks dage siden, klubben sikrede sig den danske landsholdssprofil Anne Mette Hansen. Nu er Stine Bredal Oftedal også på vej.

Allerede da TV 2 SPORT var med Anne Mette Hansen i Györi, da hun blev præsenteret, fortalte klubbens kommunikationsdirektør, Tamás Szabo, at de lå i forhandlinger med Stine Bredal Oftedal.

- Lige nu kan jeg ikke sige noget konkret om det. Vi har været i kontakt med hende, sagde Tamás Szabo til TV 2 SPORT for seks dage siden. Se interviewet øverst i artiklen.

Nu er det ifølge TV 2 Norge stort set på plads. Landsholdsanfører Stine Bredal Oftedal bliver snart præsenteret.

- Aftalen er 99 procent i hus. Agenten til spilleren vil gennemgå nogle juridiske punkter, og det kan tage et par dage. Men jeg er ganske sikker på, at skiftet kommer i stand inden for to uger. Det er sikkert at sige, at vi har en aftale på plads, og at Oftedal skifter til os, siger Györi-præsident Csaba Barta ifølge TV 2 Norge.

Den norske landsholdsanfører har med EM-guldet i december vundet fem guldmedaljer med landsholdet, og nu går hun efter guldet på den helt store klubscene.

Playmakerens nuværende klub, Issy Paris Hand, har meddelt, at hun forlader klubben, og at hun tager et skridt op ad håndboldstigen.

- Anføreren for Issy Paris Hand og for landsholdet, Stine Oftedal, forlader hovedstaden til næste sæson til fordel for en af Europas største klubber, hvor hun vil spille Champions League, skriver klubben.

Med tilgangen af playmakeren kommer der endnu større konkurrence på playmakerpositionen, hvor Györi i forvejen er besat med den ungarske veteran Anita Görbicz og EM’s mest værdifulde spiller, Nycke Groot.