Håndbold

Spellerberg frygter at misse slutspillet: - Havde håbet, vi var et andet sted

KIF Kolding København har været særdeles ujævne i denne sæson og må kæmpe hårdt for at komme med i slutspillet. Profilen Bo Spellerberg er bekymret.

Det går langtfra som planlagt for KIF Kolding København i denne sæson. Klubben har indtil nu tabt lige så mange ligakampe, som den har vundet. Derfor er en plads i slutspillet heller ikke garanteret.

Det vækker bekymring hos Koldings mangeårige profil Bo Spellerberg, der nok også fik en ekstra rynke i panden eller to efter lørdagens nederlag på 27-32 til Århus Håndbold.

- Hvis vi ikke kan slå et hold, der har spillet så ujævnt som Århus - vi må så også sige, at vi selv har været ujævne - så er det da klart, og så tæt det ligger, at det er bekymrende, siger Bo Spellerberg til TV 2 SPORT.

- Vi havde selvfølgelig håbet, at vi var et andet sted, så det er klart, at vi ligger hele tiden og kæmper med skridt frem og tilbage. Vi håber selvfølgelig altid at tage dem fremad, men det var det ikke i dag, siger han.

Midtvejs i sidste sæson tiltrådte Carlos Ortega som ny cheftræner og førte KIF Kolding København til en andenplads i grundspillet. Nu - lidt over et år efter - ligger klubben nummer syv og har bare to point flere end Ribe-Esbjerg, der ligger lige uden for slutspilspladserne.

Årsagen til klubbens dårlige resultater skyldes et klart koncept, mener Bo Spellerberg, der dog ikke kan forklare, hvorfor de stadig er i tvivl om konceptet i KIF Kolding København.

- Vi kæmper med at finde et koncept, der virker og finde selvtillid i det. Vi er langsomt begyndt at finde ud af, hvordan vi gerne vil gribe tingene an, men derfra og til, at det virker, det tager lidt tid, siger Spellerberg til TV 2 SPORT.

Men hvorfor skal I så langt ind i sæsonen og stadig være i tvivl om jeres koncept?

- Ja, det er der rigtig mange grunde til. Sådan går det lidt op og ned, ikke? svarer han.

Han afviser samtidig - efter et lille grin - at han er utilfreds med sin træner, Carlos Ortega.

- Og sådan noget kunne jeg aldrig drømme om at stå og snakke om på tv, siger Bo Spellerberg.

Næste modstander for KIF Kolding København er TM Tønder, der kæmper for at holde bundproppen Randers HH bag sig. KIF og Tønder mødes i Kolding på onsdag.