Håndbold

Umotiveret skub efter tid får norsk håndboldkamp til at eskalere

Lokalopgøret mellem Runar og Sandefjord i Norges 1. division fik en grim afslutning, efter tiden var gået.

Der er få kilometer imellem ærkerivalerne fra Runar og Sandefjord i norsk håndbold, og søndag kammede temperamenterne over i en vigtig topkamp.

Det viser billederne fra handballtv.com, hvor Runar-spilleren Herman Gjekstad gik frem for at kaste straffekast efter tid ved stillingen 29-28 til udeholdet fra Sandefjord.

Den chance misbrugte han, og så brød jublen ellers løs hos udeholdet. Men da de blå Sandefjord-spillere løb på banen for at juble med deres egen målmand, skubbede en af spillerne pludselig til Runars Herman Gjekstad, der var på vej væk efter at have brændt sit straffekast.

- Det må ikke ske. Jeg ser ikke alt, hvad der sker i situationen, men det blev hurtigt intenst, idet de andre spillere løb på banen, og så blev det en ophedet situation, siger Runar-lederen Eivind Johannessen til TV 2 Norge.

Episoden fik tingene til at eskalere, og få sekunder efter stod spillere fra begge hold i en stor klump bag det ene mål, mens enkelte prøvede at få dem skilt ad.

- Jeg regner med, det er noget, der bliver set nærmere på. Det er ikke sådan, vi ønsker, det skal være, selvom det er et lokalopgør med stor intensitet.

- Han (Herman Gjekstad, red.) bliver skubbet. Én ting er at brænde straffekast, men at nogen gør sådan noget, det er ikke heldigt. Det var ikke pænt, og sådan skal det ikke være. Heldigvis var der flere fra begge hold, der fik stoppet situationen, uddyber Runar-lederen Johannessen.

Spillerne har talt ud

Runar-lejren fortæller desuden, at de ikke har talt situationen yderligere igennem sammen med rivalerne fra Sandefjord. I modstanderens lejr kan de dog bekræfte over for TV 2 Norge, at spillerne internt har talt ud.

Her fortæller den daglige leder, Kjell-Gunnar Dahle, at det selvfølgelig ikke ser godt ud, men at han ikke tror, det var ment på den måde, og at han er tilfreds med, spillerne har talt ud. Samtidig med at episoden ikke fik indflydelse på kampens resultat.

- Der er mange følelser på spil i et lokalopgør. Nogle er gode, andre er knap så gode. Jeg tror, det ser værre ud, end det egentlig var. Man ser, at vores spiller rører Herman, og det ser ikke pænt ud. Det siger han også selv, men jeg føler, han har gjort det nu, han kunne gøre. Han har også undskyldt over for sine holdkammerater, siger Dahle til TV 2 Norge.

Med sejren rykkede Sandefjord forbi Runar i den norske 1. division, så de lige nu ligger nummer tre og fire med henholdsvis 23 og 22 point. Der er fortsat fem kampe tilbage i grundspillet.