Håndbold

Landstræner byder Toft velkommen hjem: - Selvfølgelig har jeg vendt det med hende

Klavs Bruun Jørgensen ser frem til at få Sandra Toft tilbage til den danske liga, hvor hun vil blive udfordret mere, end hun gør i Larvik til daglig.

Sandra Toft vender til sommer hjem til den danske liga, efter hun de seneste tre år har spillet for de norske mestre fra Larvik.

Selvom landsholdskeeperen endnu ikke ved, hvilken klub hun kommer til at tørne ud for efter sommerpausen, så byder landstræner Klavs Bruun Jørgensen hende velkommen hjem.

- Jeg synes, det er helt fint, hun kommer hjem til Danmark. Sådan som ligaen ser ud til at udvikle sig, så er det også den helt rigtige beslutning. Til daglig vil hun højst sandsynligt blive presset noget mere, end hun bliver i Norge, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Er det noget, du har talt med hende om?

- Ja, selvfølgelig har jeg vendt situationen med hende. Det er meget naturligt. Det er som regel noget, som spillerne lige snakker med deres trænere om, inden de træffer en beslutning.

Har du noget ønske til, hvilken klub hun skifter til?

- Nej, det har jeg ikke, og det er som regel heller ikke noget, jeg blander mig specielt meget i. Jeg snakker selvfølgelig med spillerne om, hvilke muligheder de har, og hvad der kan være fornuftigt i forhold til deres egen udvikling. Men jeg går ikke decideret ind og siger, hvor de skal spille henne.

- Den norske landstræner siger til sine spillere, at de skal spille Champions League, hvis de vil være i betragtning til landsholdet. Sådan har jeg det ikke, men der er ingen tvivl om, at jeg sagtens kan se en fordel i det. Det vil da passe mig ganske glimrende, siger landstræneren.

Den danske keeper blev ved EM i december valgt til slutrundens bedste målvogter, og landstræneren forsikrer da også om, at Sandra Tofts valg af klub ikke vil betyde noget for hendes rolle på landsholdet.

- Det har ingen betydning for hendes rolle på landsholdet. Det, der betyder noget for Sandra, er, at hun står godt - og det har hun jo gjort.

- Det er selvfølgelig en fordel, at de spiller europæisk, og at de får en masse spilletid. Men det bør ikke være noget problem i Sandras tilfælde, fordi hun er en god spiller, siger Klavs Bruun Jørgensen.

De danske mestre fra Team Esbjerg har endnu ingen målvogter på kontrakt fra næste sæson, ligesom Nykøbing Falster mangler en makker til Cecilie Greve.

Overfor TV 2 SPORT oplyser Sandra Toft, at hun regner med at få en aftale på plads hen over weekenden.