Håndbold

Hvidt har anbefalet Lars Jørgensen til DHF: - Det han kan, bør ikke gå tabt

Hvidt og Jørgensen har i en lang årrække været et fast sammentømret par i dansk håndbold. LISELOTTE SABROE / Scanpix Denmark

Målvogteren Kasper Hvidt og Lars Jørgensen kender hinanden særdeles godt, og står det til førstnævnte, bør Jørgensens kompetencer ikke gå tabt.

Deres karrierer har været snoet ind i hinanden gennem en længere årrække. Både på klubplan og på landsholdet.

Fælles for dem er også, at deres aktive karriere stopper, når denne sæson er ovre. Navnene er naturligvis Kasper Hvidt og Lars Jørgensen.

Kasper Hvidt og Lars Jørgensen sammen i KIF Kolding København.

Ved siden af landsholdskarriererne har de spillet sammen - først i Spanien, så i Danmark for AG København og KIF Kolding København, så de kender om nogen hinandens kompetencer. Og netop kompetencerne hos Lars Jørgensen mener Kasper Hvidt ikke bør gå tabt for håndbolddanmark.

- Jeg håber, tror og ved i hvert fald, at jeg har talt med nogle i håndboldforbundet om, at det kunne være en god ide at prøve at tilknytte Lars, så man ikke mister de redskaber, han har, og som han burde prøve at give videre til de næste generationer. Det er ikke super mange gode forsvarsspillere der kommer, når man ser nedad i rækkerne, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT.

Selv går Kasper Hvidt en anden vej efter denne sæson, og skal ind i en sportsdirektør-rolle i e-sport.

Har ændret forsvarsspillet i Danmark

Ifølge Kasper Hvidt, der utallige gange har stået i målet bag Lars Jørgensen, har den stærke forsvarsspecialist ændret synet på netop den del af spillet i Danmark.

- Han har sat fokus på forsvarsspillet. Han bragte noget viden med hjem fra spansk håndbold, som først AGK, så KIF og naturligvis landsholdet har nydt godt af. Det er lærerigt for mange at se dygtige professionelle, som aldrig springer over, hvor gærdet er lavest. Det karakteriserer Lars. Han sætter en ære i at gøre forsvarsspillet til noget specielt. Det har jeg nydt godt af som målmand, forklarer Kasper Hvidt om vennen Lars Jørgensen.

Joachim Boldsen, Lars Jørgensen, Kasper Hvidt

De to har ved siden af de sideløbende karrierer udviklet et tæt venskab. Derfor har de to selvfølgelig talt om karrierestop med hinanden.

- Vi bruger en del timer i bilen sammen (de kører til træning sammen, red.), så vi snakker også om de ting. Jeg synes ikke, det er vemodigt. Det er sjovt at spille håndbold, og det synes Lars også. Men det er først vemodigt, hvis man ikke selv kan tage beslutningen, men noget andet gør, at man bliver tvunget til at stoppe. Nu føles det rigtig godt. Det gør det for mig, og det tror jeg også, det gør for Lars.

Lars Jørgensen har endnu ikke selv meldt ud, hvad han skal lave, når den lange karriere stopper efter denne sæson.