Kontra

Niklas Landins holdkammerater undrer sig over BSV-målmands hjelm

Danske spilleres hovedbeklædning skaber undren i Tyskland, fortæller Niklas Landin, der også er overrasket over de mange hovedskader i Danmark.

Hovedskader blandt håndboldmålvogtere er et problem i Danmark, og derfor vælger flere aktører at spille med enten hjelm eller pandebånd. Helt anderledes ser det dog ud i den tyske Bundesliga, hvor de danske spilleres hovedbeklædning ligefrem vækker forundring.

Det fortæller Niklas Landin i onsdagens udgave af håndboldmagasinet Kontra, hvor han også kommer med et dugfriskt eksempel fra lørdagens Champions League-kamp mod Bjerringbro-Silkeborg, som THW Kiel højst overraskende tabte 21-24.

- Der var mange fra Kiel-holdet, som spurgte, hvorfor Søren Rasmussen stod med sådan en hjelm, der ikke ligefrem var den kønneste, de havde set. Her prøvede jeg at forklare dem hvorfor, og de syntes jo stadig, at det var lidt åndssvagt, fordi de ikke rigtig kunne sætte sig ind i, hvor slemt det står til for nogen, siger Landin.

- Det er virkelig et tema, som ikke berører særligt mange i Tyskland.

Den danske landsholdsmålvogter kender ikke til personer, der sidder ude med hovedskader i Tyskland, ligesom han i sin tid syd for grænsen heller ikke har oplevet nogen, der har været ramt af slemme hovedskader. Derfor overrasker det ham, at der er så mange hovedskader i Danmark, og at så mange målvogtere sidder ude.

- Det giver stof til eftertanke, må jeg sige. Især fordi jeg også selv til daglig står inde i målet, og det jo så også kan ske for mig i allerværste fald. Det er en utrolig slem skade, og noget man virkelig skal have respekt for, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT.

Var det et tema, dengang du spillede i Danmark?

- Jeg husker egentlig kun, at Sune Agerschou var nødt til at stoppe på grund af nogle bolde i hovedet. Ellers var der intet tema omkring hovedskader dengang. Så derfor undrer det mig også, at der lige pludselig er gevaldigt mange, som sætter sig ud med hjernerystelse, svarer Landin.

- Jeg tror ikke, at folk bare sætter sig ud for sjov, fordi de lige vil have en pause. Jeg tror virkelig, at det er et seriøst tema, og noget man virkelig skal tage seriøst, slutter målvogteren.

Se onsdagens udgave af håndboldmagasinet Kontra på TV 2 PLAY.