Håndbold

Helle Thomsen bekræfter flirt med CL-mestre - men tøver med at sige ja

Den danske succestræner har fået en forespørgsel fra storklubben CSM Bucuresti, men overvejer stadig, hvad hun vil.

Et halvt år efter sit chokerende farvel til FC Midtjylland leder Helle Thomsen stadig efter nyt arbejde.

Hun har godt nok allerede ét. 

Den 46-årige frederikshavner har haft stor succes som landstræner for Holland, men hun førte i EM-finalen i december. Men det er ikke et fuldtidsarbejde at være hollandsk landstræner, og Thomsen savner at være på træningsbanen hver dag, som du er som klubtræner. 

Derfor har hun længe ledt efter et klubhold at træne ved siden af sin landstrænertjans. Hun kan bare ikke finde ud af hvilken klub, det skal være.  

- Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg vil, erkender Helle Thomsen over for TV 2 SPORT, der har ringet til den danske succestræner for at forholde hende til de mange rygter, der går om hendes fremtid.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger har hun i de seneste måneder været ønsket i både Randers HK og Nykøbing Falster, inden de to fandt nye trænere, og hun har også været på besøg i den ungarske klub Siofok. Senest er hun i rumænske medier blevet sat i forbindelse med de forsvarende Champions League-mestre CSM Bucuresti fra Rumænien.

Helle Thomsen bekræfter kontakten til rumænerne, men hun har indtil videre hverken forhandlet kontrakt eller været på besøg i klubben. 

- Lige nu er der ikke andet i det, end at de har kontaktet mig. Vi har været i dialog, men jeg har slet ikke besluttet mig for, hvad jeg vil, siger Helle Thomsen, der lige nu ikke har planer om at flirte mere med rumænerne.

Først skal hun finde ud af, hvad hun egentlig vil. 

- Jeg er i dialog med flere klubber, men der er slet ikke noget på plads. Det kan stadig både blive i øst, vest, nord eller syd og som assistent eller som cheftræner. Der er mange ting, jeg kan vælge imellem, fortæller den tidligere FCM-træner. 

Hun vil ikke kommentere på alle rygter, men erkender, at hun for noget tid siden var tæt på jobbet i ungarske Siofok, der siden ansatte Ringkøbings Lars Rasmussen i stedet.

- Jeg var langt med Siofok, men jeg sprang fra til sidst. Jeg havde fået kontrakten, men mavefornemmelsen var bare ikke rigtig. Jeg synes, de pressede på for hurtigt. De ville have, jeg skulle skrive under dagen efter, fortæller Helle Thomsen. 

Netop mavefornemmelsen er vigtig for Thomsen, der med sine egne ord hverken går op i pengene eller prestigen. Hun skal bare finde det rigtige projekt. 

- Hvis jeg ikke havde jobbet i Holland, var jeg allerede sprunget til i en af de her klubber. Det er der slet ingen tvivl om. Men jeg er ikke presset økonomisk, og jeg er ikke presset håndboldmæssigt, for jeg kan bare tage ned og være ved vores akademi i Holland, fastslår træneren, der vil flytte til Holland og blive fuldtidsansat  af det hollandske forbund, hvis hun ender med ikke at sige ja til nogle klubber overhovedet. 

Om hun gør det, ved hun lige nu ikke.

- Der er da nogle klubber, der er faldet fra, fordi jeg ikke har kunne beslutte mig. Men jeg ved virkelig ikke, hvad jeg ved. Måske er jeg bare en langsom beslutter, spekulerer den danske succestræner. 

Helle Thomsen forlængede i januar sin kontrakt som hollandsk landstræner, som den nu gælder frem til og med EM i 2018.