Håndbold

Gudmundssons op- og nedture: Her er hans tid som dansk landstræner

Gudmundur Gudmundsson leverede både de bedste og de dårligste resultater i mange, mange år. Nu stopper han som landstræner før tid.

Den olympiske triumf i 2016 står lysende klart som det absolutte højdepunkt i Gudmundur Gudmundssons tid som dansk landstræner.

Aldrig før har Danmark vundet en olympisk medalje i herrehåndbold. Endelig skete det – og så var det endda en guldmedalje!

Men OL-guldet står desværre også som det eneste nationale højdepunkt i Gudmundur Gudmundssons tid som dansk landstræner.

En femteplads ved VM i Qatar 2015 og en sjetteplads ved EM i Polen 2016 var ikke ligefrem nogen prangende start på jobbet. Men nederlaget i ottendedelsfinalen ved VM i Frankrig i 2016 markerer trods alt et lavpunkt. Det var den dårligste VM-præstation af det danske herrelandshold i 12 år.

Gudmundur Gudmundsson, ridder af Dannebrog, stopper altså som dansk landstræner før tid efter en periode med både op- og nedture.

Tiden som dansk landstræner

 1. 2014

  1. Udnævnes som afløser for Ulrik Wilbek

   DHF præsenterer islandske Gudmundur Gudmundsson som afløser for Ulrik Wilbek.

   - Vi har fundet vores landstræner, og det er en meget meget velegnet kandidat. I skal forvente jer en meget kompetent person, som uden problemer vil kunne overtage det danske landshold og føre det videre frem mod nye triumfer, sagde daværende sportschef Ulrik Wilbek til tv2.dk

 2. 2015

  1. Fiasko ved VM i Qatar

   Det danske landshold gik ind til turneringen med store forventninger, men måtte nøjes med en femteplads. Det var den dårligste placering siden VM i 2005 i Tunesien.

   Holdet ryger ud efter et svidende nederlag på 24-25 mod Spanien.

    

 3. 2016

  1. EM-nedtur

   Ved EM i Polen var et stærkt dansk hold blandt de absolutte favoritter til titlen.

   Det danske hold strøg gennem gruppespillet med tre sejre i tre kampe. I mellemgruppen leverede Danmark en forrygende præstation mod den onde ånd fra Spanien, men herefter blev det til uafgjort mod Sverige og til slut nederlag mod Tyskland.

   Dermed stod det klart, at Danmark ikke ville nå semifinalen. Danmark tabte kampen om femtepladsen til Frankrig, og leverede med sjettepladsen den dårligste placering ved et EM siden 2002.

 4. 2016

  1. Det historiske OL guld

   På grund af fiaskoerne ved VM og EM var forventningerne til det danske landshold ikke store forud for OL. 

   Gruppespillet blev en blandet fornøjelse med tre sejre og to nederlag. Som forventet gik Danmark videre til kvartfinalen, og herfra tog det fart.

   Med sejre over Slovenien i kvartfinalen, Polen i semifinalen og til sidst de forsvarende olympiske mestre fra Frankrig i finalen, var sucessen en realitet.

  2. Gudmundsson annoncerer sit stop

   Gudmundur Gudmundsson fortæller, at han stopper som landstræner, når kontrakten udløber med DHF i sommeren 2017.

   - Jeg har oplevet mange spændende ting med det danske landshold – senest OL-guldet, som er det største nogensinde – men til sommer udløber kontrakten, og jeg har andre planer, lød det fra Gudmundur Gudmundsson i den forbindelse.

 5. 2017

  1. VM-skuffelse

   Danmark leverede det dårligste VM-resultat i 12 år.

   Gudmundssons hold blev slået ud af VM allerede i ottendedelsfinalen efter en rædselsfuld kamp mod Ungarn, hvor Danmark aldrig var foran. 

   Det blev Gudmundur Gudmundssons sidste landskamp.

  2. Ridder af Dannebrog

   Gudmundur Gudmundsson udnævnes i al stilfærdighed til ridder af Dannebrog. Først en uge efter udnævnelsen fortalte han om det til islandsk tv. Dansk Håndbold Forbund havde ingen anelse om den fornemme anerkendelse. 

  3. Gudmundsson stopper før tid

   Gudmundur Gudmundsson stopper som dansk landstræner få måneder før kontraktudløbet med DHF. 

   Afløseren Nikolaj Jacobsen blev præsenteret i december 2016. Han overtager jobbet med det samme.