Landsholdsprofil om Gudmundssons stop: Vi har brug for forandring

Lasse Svan Hansen ser det som en helt naturlig ting, at Gudmundur Gudmundsson giver plads til sin efterfølger før kontraktudløbet.

Gudmundur Gudmundsson og DHF gik mandag hvert til sit. 

Fire mĂĄneder før kontraktudløbet er OL-guldvinderen og hĂĄndboldforbundet blevet enige om, at Nikolaj Jacobsen skal overtage landstrænerjobbet med det samme. 

Det er der ikke noget odiøst i, mener Lasse Svan, der er en af profilerne på landsholdet:

- Det virker som en naturlig beslutning, fordi Gudmundur ikke har de store aktier i de kvalifikationskampe, som vi skal spille. Nikolaj har derimod en stor interesse i at få så mange træninger som overhovedet muligt. Og selvfølgelig også den kvalifikationsplads, som det gerne skulle give, siger højrefløjen til TV 2 SPORT.

- Beslutningen giver Nikolaj nogle flere muligheder for at præge holdet med det taktiske og det hold, der skal være med fremadrettet.Det virker som en beslutning, der er naturlig og bedst for alle parter.

OL-guldet overskygger alt andet

Med Gudmundur Gudmundsson har Danmark vundet det første OL-guld pĂĄ herresiden nogensinde. 

Men derudover har resultaterne været skuffende. En femteplads ved VM i Qatar, en sjetteplads ved EM i Polen og slutteligt et meget tidligt exit i ottendedelsfinalen ved VM i Frankrig.

Undervejs har der ogsĂĄ været snak om hvor vidt spillertruppen ønskede en anden træner. Derfor ser Lasse Svan tilbage pĂĄ tiden med Gudmundur Gudmundsson som landstræner med blandede følelser. 

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det har været meget op og ned. Men det er jo klart, at OL-guldet stĂĄr tilbage som det største. Og det er jo ogsĂĄ det, han skal huskes for. Han blev ansat i sin tid for at vinde OL-guld, og det gjorde han jo. 

- Vi har selvfølgelig kigget pĂĄ de tre slutrunder, hvor det ikke gik, som det skulle. Men overordnet set, sĂĄ fik han jo den OL-guldmedalje, som han blev ansat for. Og det er i hvert fald noget, som jeg er lykkelig for. 

Trænger til et los i røven

Lasse Svan siger selv, at et landshold af Danmarks kaliber helt naturligt danner grobund for bedre resultater i de øvrige slutrunder. Men ansvaret ligger ikke kun hos Gudmundsson, siger Svan.  

- Vi spillere havde et kæmpe ansvar ved VM i Frankrig, som vi ikke fik løst. Det er noget, der skal blive bedre, og det bliver det helt sikkert ogsĂĄ. 

- Der er brug for noget nyt, og det kommer der nu. Jeg tror folk glæder sig til at se, hvordan det bliver under Nikolaj, siger Lasse Svan.

Til sidst giver fløjspilleren et bud på, hvad håndboldherrerne har brug for, for at rejse sig efter VM-skuffelsen, der var det dårligste danske VM-resultat i 12 år.

- NĂĄr det gĂĄr skidt, sĂĄ kan det være godt lige at fĂĄ et 'los i røven', sĂĄ man ser tingene mere klart. Det er jeg ret sikkert pĂĄ, at vi fĂĄr under Nikolaj. 

I studiet før mandagens kamp mellem Ribe-Esbjerg og Aalborg vil Gudmundur Gudmundssons afsked blive diskuteret. Se det fra klokken 19 på TV 2 SPORT.