Nikolaj Jacobsen overtager landsholdet nu: - Jeg havde ikke set den komme

Nikolaj Jacobsen er overrasket over, at han tiltræder som dansk landstræner med øjeblikkelig virkning, men han mener samtidig, at det er naturligt.

Nikolaj Jacobsen er Danmarks nye træner for herrelandsholdet i håndbold.

Det står klart, efter at Gudmundur Gudmundsson og Dansk Håndbold Forbund (DHF) har valgt at afbryde samarbejdet fire måneder før tid.

 - Det er meget naturligt, at den nye mand tager over, nĂĄr han nu alligevel stĂĄr klar i kulissen. Jeg havde dog ikke lige set den komme, at det allerede skulle være nu, men et eller andet sted synes jeg, at det er meget naturligt, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Jacobsens første opgaver som landstræner bliver to EM-kvalifikationskampe mod Ungarn, der som bekendt overraskede ved at slĂĄ Danmark ud af VM i januar. 

- Det betyder jo i hvert fald, at jeg har to samlinger Ă  en ugs varighed, som gør, at vi fĂĄr to uger mere frem mod EM i Kroatien, hvor jeg oprindeligt kun ville have haft Ă©n uges optakt. Det giver selvfølgelig noget mere arbejdstid med holdet, siger Nikolaj Jacobsen.

Hvilke overvejelser har du gjort dig om at overtage landsholdet allerede nu?

- Det er klart, at man selvfølgelig lige tænker sig om. Først og fremmest fordi Danmark har to meget vigtige kampe mod Ungarn, siger Jacobsen.

- Men jeg er sammen med DHF kommet frem til, at vi nødt til at kigge pĂĄ den lange bane. Begge parter synes, at det giver god mening.

Nikolaj Jacobsen er ansat som træner i den tyske Bundesliga-klub Rhein Neckar Löwen, og det job beholder han de kommende to sæsoner, selv om han nu bliver dansk landstræner.

I studiet før mandagens kamp mellem Ribe-Esbjerg og Aalborg vil Gudmundur Gudmundssons afsked blive diskuteret. Se det fra klokken 19 på TV 2 SPORT.

Nikolaj Jacobsens karriere

  1. GOG

   Nikolaj Jacobsen startede sin professionelle karriere i GOG som 18-ĂĄrig. Her var han medvirkende til at vinde Danmarksmesterskabet i bĂĄde 1992, 1995 og 1996. I 1997 forlod han Gudme og Danmark til fordel for tyske Bayer Dormagen. 

  2. Landsholdet (spiller)

   Nikolaj Jacobsen fik sin landsholdsdebut tilbage i 1991 og var herefter en af landsholdets bærende kræfter i 139 landskampe, hvor han scorede hele 552 mĂĄl. Jacobsen er desuden stadig indehaver af scoringsrekorden i en enkelt landskamp. Den lyder pĂĄ 15 mĂĄl. 

  3. Bayer Dormagen

   I 1997 skiftede Nikolaj Jacobsen de trygge rammer i Gudme ud med Tyskland og Bayer Dormagen, hvor han spillede i en enkelt sæson. Her blev det til 189 mĂĄl, men det ændrede ikke pĂĄ, at klubben røg ud af den bedste række, og sĂĄ skulle Jacobsen videre. 

  4. Kiel

   I den tyske havneby havde Nikolaj Jacobsen seks succesfulde ĂĄr, hvor han var med til at vinde den ene titel efter den anden. Han vandt i alt tre tyske mesterskaber, to tyske pokalturneringer, to EHF cup, og sĂĄ var han med i Champions League-finalen i ĂĄr 2000, hvor det dog blev til et nederlag. 

  5. Viborg HĂĄndbold

   Da Nikolaj Jacobsen vendte tilbage til Danmark og Viborg blev det i en rolle som spillende assistenttræner. Senere stoppede han sin aktive karriere og skulle derfor kun koncentrere sig om at være assistent. I sin tid i Viborg var Jacobsen med til at hente en DM-sølvmedalje og to andenpladser i pokalturneringen. 

  6. BSV

   I 2007 skiftede Jacobsen Viborg ud med BSV. Han fortsatte med at være assistenttræner, og sammen med Carsten Albrektsen vandt han to sølvmedaljer og en enkelt bronzemedalje i hĂĄndboldligaen. 

  7. Aalborg HĂĄndbold

   Da Nikolaj Jacobsen i 2012 skiftede rammerne i BSV ud med Aalborg HĂĄndbold, skiftede han samtidig rolle. Nikolaj Jacobsen blev for første gang cheftræner - og det var med succes. Allerede i sin anden sæson lykkedes det Jacobsen at vinde det danske mesterskab. Sæsonen efter annoncerede han, at han skiftede til Rhein Necker Löwen, men han nĂĄede lige at vinde endnu en DM-medalje til Aalborg. Denne gang af sølv. 

  8. Rhein Neckar Löwen

   Opholdet i tyske Rhein Neckar Löwen har ogsĂĄ været et succesfuldt et af slagsen - og det er ikke slut endnu. Allerede i første sæson blev han nummer to i den tyske liga, men det skulle blive bedre. I sæsonen 2015/16 førte Nikolaj Jacobsen sydtyskerne til det tyske mesterskab. 

  9. Landsholdet (træner)

   Nikolaj Jacobsen tiltræder i stillingen som dansk landstræner fra den 6. marts 2017. Jacobsen skal dobbeltjobbe, da han stadig er på kontrakt i Rhein Neckar Löwen. Som landstræner bliver hans fornemste opgave at vinde så mange medaljer som muligt med Danmark.