Esbjerg-topscorer skifter til ungarsk storklub

Laura van der Heijden, som forlader Team Esbjerg efter sæsonen, fortsætter karrieren i ungarsk håndbold.

Hun er topscorer for de danske mestre fra Team Esbjerg i denne sæson med indtil videre 99 mål i 18 kampe. Men fra den kommende sæson spiller Laura van der Heijden ikke længere i den danske liga. Hun følger i fodsporene på Anne Mette Hansen, Lotte Grigel og Lars Rasmussen, som alle bliver en del af den ungarske liga fra sommerferien.

- Fra næste sæson spiller jeg for FTC Rail Cargo Hungaria. En stor, ny udfordring. Men først vil jeg afslutte denne sæson godt med Esbjerg, skriver den hollandske højreback på Instagram.

FTC Rail Cargo Hungaria dækker over traditionsklubben Ferencvaros, som lige nu ligger nummer to i den ungarske liga efter giganterne fra Györ. I Champions League fører Ferencvaros den ene af turneringens to grupper i ’mellemrunden’ – blandt ander foran de tidligere mestre fra Buducnost.

Og ungarsk håndbold er i det hele taget en voksende størrelse for tiden. Det er blandt andet også derfor, Laura van der Heijden har valgt en fremtid i den ungarske hovedstad Budapest, hvor Ferencvaros holder til.

- Jeg kommer selvfølgelig, fordi jeg ved, at det er en stor klub, som jeg gerne vil være en del af. Det er en fed arena, og jeg tror, at den bliver fantastisk at spille i, når den er fyldt, siger van der Heijden ifølge klubbens hjemmeside.

I Ferencvaros bliver Laura van der Heijden holdkammerat med sin landsholdsveninde Danick Snelder, som allerede er en del af den ungarske klub.

Mens Anne Mette Hansen skifter fra København Håndbold til det absolutte flagskib i ungarsk håndbold, Györ, tager Lotte Grigel fra russiske Rostov Don til ungarske Debrecen, og Lars Rasmussen skifter trænersædet i Ringkøbing ud med samme sæde i den ambitiøse ungarske klub Siofok.