Efter 10 måneders landsholdspause: Nu melder Lauge sig klar igen

Rasmus Lauge har ikke været en del af landsholdet i 10 måneder, men nu er han igen til rådighed.

H√•ndboldherrernes nye landstr√¶ner, Nikolaj Jacobsen, har endnu en Bundesliga-stjerne til r√•dighed, n√•r han i n√¶ste m√•ned skal udtage sin f√łrste landsholdstrup.

Rasmus Lauge er fuldt tilbage efter sin knæskade, og han er igen klar til at optræde for Danmark.

- Det g√•r rigtig fint. Kroppen arter sig godt og har egentlig gjort det, siden jeg kom tilbage i starten af november. Det skal bare forts√¶tte p√• den m√•de, s√• er jeg sikker p√•, at jeg p√• et eller andet tidspunkt er tilbage i r√łd og hvid, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

St√•r du 100 procent til r√•dighed nu, eller hvordan er situationen?

- Som det ser ud med kroppen nu, så ja, siger Rasmus Lauge.

I onsdagens udgave af h√•ndboldmagasinet 'Kontra' fort√¶ller Nikolaj Jacobsen, at han endnu ikke vil l√łfte sl√łret for, hvilke spillere han udtager til sit nye landshold.

Men han har dr√łftet Flensburg-spillerens fysik med ham, for han er inde i landsholdsbilledet. 

- Rasmus er helt sikkert med i de planer, jeg har for fremtiden med det danske landshold. Det er der ingen tvivl om, siger Nikolaj Jacobsen.

En revnet menisk, der kr√¶vede en operation, har holdt playmakeren fra landsholdet siden april sidste √•r. Dermed missede han med stor √¶rgrelse det OL i sommer, der endte med den st√łrste triumf i dansk herreh√•ndbolds historie.

Og der er sket mere med landsholdet, siden Rasmus Lauge sidst trak den r√łd-hvide tr√łje over hovedet. Blandt andet har den nu tidligere landstr√¶ner, Gudmundur Gudmundsson, gjort Hannover-spilleren Morten Olsen til fast mand p√• playmakerpladsen.

V√¶lger Nikolaj Jacobsen at udtage Rasmus Lauge, s√• gl√¶der han sig til igen at opleve den nye landstr√¶ners spillestil. 

- Jeg kan godt lide den. Jeg har ogs√• tidligere v√¶ret under Nikolajs vinger, og jeg kender ham relativt godt fra Silkeborg-tiden, s√• jeg er sikker p√•, vi nok skal f√• det til at fungere, siger Rasmus Lauge.

TV 2 SPORTs h√•ndboldekspert Bent Nyegaard l√¶gger v√¶gt p√•, at Rasmus Lauge og Morten Olsen er to helt forskellige playmakertyper, og at meget kommer an p√•, hvilken retning den nye landstr√¶ner √łnsker at g√• i. 

- Der er ingen tvivl om, at Rasmus Lauge passer godt ind i Nikolaj Jacobsens spillestil, men der er ikke særligt mange spillestile, Lauge ikke passer ind i. Fordi han er så dygtig, siger Bent Nyegaard.

Eggert har ikke lukket landsholdsd√łren

Mens Rasmus Lauge melder sig klar til landsholdet her og nu, kan den nye landstræner med stor sandsynlighed se frem til at have endnu en landsholdskending til rådighed efter sommerferien.

Anders Eggert tror på, at kroppen til den tid tillader flere kampe for Danmark.

Et h√•rdt program i Bundesligaen har indtil nu tvunget den 34-√•rige fl√łjspiller til at melde fra, men fra sommeren er den bl√• Flensburg-tr√łje skiftet ud med Skjerns gr√łnne, og med det f√łlger ogs√• en mindre kr√¶vende h√•ndboldhverdag.

- Jeg h√•ber rigtig meget, at jeg har mulighed for at spille p√• landsholdet igen, n√•r jeg kommer til den danske liga. Det har ikke v√¶ret med min gode vilje, at jeg har v√¶ret n√łdt til at sige fra. Det har hver gang v√¶ret, fordi jeg har v√¶ret fuldst√¶ndig presset i bund, siger Anders Eggert til TV 2 SPORT.

Eggert synes, Bundesliga-tilværelsen slider på ham

Fl√łjspilleren kender Nikolaj Jacobsen godt. Han fort√¶ller, han ofte taler med ham, og at de ogs√• har ber√łrt landsholdsfremtiden.

- Jeg har aldrig lukket en d√łr. Jeg vil s√• gerne spille. Det eneste er, at hvis ikke jeg kan holde til det, s√• synes jeg ikke, der er noget sjovt i at spille p√• halv kraft alle steder. S√• vil jeg hellere spille fuld kraft √©t sted, siger Anders Eggert.

Nikolaj Jacobsens nye landshold skal f√łrste gang i aktion i maj og juni, n√•r der er afg√łrende EM-kvalifikationskampe p√• programmet.

Se h√•ndboldmagasinet Kontra om Gudmundssons tid som landstr√¶ner og det nye landshold i aften klokken 22.05 p√• TV 2 SPORT og p√• TV 2 PLAY.