Norsk landsholdsbobler afløser solgt venstrefløj i Silkeborg-Voel

16x9
Hege Bakken Wahlquist er en del af det norske B-landshold - "Rekruttlandslaget". Foto: Scanpix

Silkeborg-Voels håndboldkvinder har nu fundet spilleren, der skal afløse Freja Cohrt på venstre fløj i næste sæson.

Som TV 2 SPORT kunne fortælle tidligere på dagen, har Silkeborg-Voel skrevet kontrakt med den 24-årige nordmand Hege Bakken Wahlquist.

Det bekræfter Silkeborg-Voel nu selv i en pressemeddelelse. 

- For mig var Hege klart den mest interessante spiller, vi kunne hente i den danske liga bĂĄde pĂĄ den korte og den lange bane. Hege har været en profil i den norske liga i flere ĂĄr og hun vil helt sikker blive det samme her i Silkeborg. Hun er pĂĄ udviklingslandsholdet, og jeg hĂĄber vi kan flytte hende det sidste skridt op pĂĄ A-landsholdet. Vi er ikke færdig med at udvikle os i Silkeborg, sĂĄ Hege og Silkeborg-Voel passer jo perfekt sammen, siger træner Jakob Andreasen i pressemeddelelsen. 

Stort transferoverblik: Sådan bliver din klub forstærket

Hege Bakken Wahlquist skiftede fra norske Glassverket til TTH Holstebro sidste sommer og har scoret 58 mĂĄl i 19 ligakampe i denne sæson. Hun er med pĂĄ det norske B-landshold - 'Rekruttlandslaget' - som i næste uge spiller to landskampe i Frankrig mod de franske værter i forbindelse med den Golden League-turnering, som blandt andet Norges og Danmarks A-landshold skal spille. 

Hege Bakken Wahlquist er hentet til Silkeborg-Voel som afløser for danske Freja Cohrt, som midtjyderne for nylig solgte til Odense HĂĄndbold fra den kommende sæson.  

- Klubben virker til at have høje ambitioner og en god træner i Jakob. For mig betyder træningsmiljøet ogsĂĄ meget, og det virker rigtig godt i Silkeborg-Voel. Derudover kan jeg godt lide, at holdet spiller med sĂĄ højt tempo, da det passer til, hvordan jeg har lyst til at spille og udvikle mig, forklarer Hege Bakken Wahlquist sin beslutning i pressemeddelelsen. 

Silkeborg-Voel ligger nummer seks i Primo Tours Ligaen og er et af en hĂĄndfuld hold, der med tre spillerunder tilbage kæmper om de sidste pladser i slutspillet.