Håndbold

Danske topdommere har kamera i panden: - Vi vil gerne prøve at give lidt mere

Dansk dommerpar havde torsdag aften taget monteret kamera hovedet for at give seeren et indblik i, hvordan kampen er fra dommerens synsvinkel.

Kampen mellem Århus Håndbold og Skanderborg torsdag aften blev en speciel én af slagsen for aftenens dommerpar, Mads Hansen og Martin Gjeding. De var nemlig begge udstyret med et kamera i panden.

På den måde har seeren mulighed for at komme helt tæt på og opleve, hvordan en håndboldkamp ses fra dommerens synsvinkel.

- Vi vil gerne prøve at give lidt mere. I den her sæson begyndte vi at køre med dommerlyd, og nu prøver vi at få seerne lidt tættere på, fortæller Martin Gjeding til TV 2 SPORT.

Op til denne sæson blev det indført, at dommerne skal bære små mikrofoner, så man som seer kan høre med hjemme fra sofaen.

Men det er ikke kun for seernes skyld. Dommerne får også selv lov at se optagelserne igennem, og det er noget Mads Hansen ser frem til.

- Vi forventer, at vi får mulighed for at gense nogle af de situationer, vi har set på banen, og at få nogle vinkler, som vi aldrig har set før. Vi forventer os faktisk ret meget af det her, fortæller han. 

SportsLab offentliggør optagelserne i løbet af slutspillet, hvor der er mulighed for at se, hvor udfordrende det kan være at være håndbolddommer.