Håndbold

Spillerforening: Pytlick bad sine spillere om ikke at blive gravide

På et spillermøde har Jan Pytlick bedt spillerne i Odense Håndbold om ikke at blive gravide. Det fortæller Håndbold Spiller Foreningen til TV 2 SPORT.

Da Odense Håndbolds træner, Jan Pytlick, fik at vide, at den tredje spiller i denne sæson var blevet gravid, så blev det angiveligt for meget for den tidligere danske landsholdstræner.

Efter en træning i begyndelsen af denne uge indkaldte Jan Pytlick derfor sine spillere til et møde.

Her gjorde han det klart, at han var træt af alle graviditeterne i klubben.

- Vi er blevet orienteret om, at Jan Pytlick har sagt, at det ikke var velanset og accepteret, at man som kvindelig ansat i Odense Håndbold blev gravid i løbet af kontraktperioden med klubben, fortæller direktør i Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen, til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Uanset om du siger det her med et smil på læben eller ej, så er det her alvorlige sager. Det siger næsten sig selv, at det ikke er sagt i en venskabelig tone, når man hører budskabet.

Pytlick: Det er en misforståelse

Håndbold Spiller Forenings gengivelse af episoden, mener Odense-træneren dog er en stramning. 

- Jeg har sagt til spillerne, at jeg er irriteret over den situation, vi står i. Hvis nogen har misforstået eller mistolket de ting, jeg har sagt, så bekager jeg selvfølgelig.

- Jeg har aldrig brugt den formulering, at det er uacceptabelt, at de bliver gravide, lyder det fra træneren.

Babyboom i Odense

Hos Odense Håndbold bekræfter bestyrelsesformand Jørn Bonnesen, at der har været en episode omkring Jan Pytlick.

- Jeg har fået en henvendelse fra Håndbold Spiller Foreningen angående Jan Pytlick, og jeg kan bekræfte, at Jan Pytlick og jeg har været i dialog omkring hændelsen, siger han til TV 2 SPORT.

Håndboldligaen har i denne sæson oplevet et babyboom, hvor antallet af gravide håndboldspillere er blevet fordoblet i forhold til sidste sæson. Lige nu er ti spillere gravide.

Overvægten af de gravide spillere har deres daglige gang i Odense Håndbold, hvor Susan Thorsgaard, Susanne Madsen og senest Stine Svangård er ude.

Ren bananrepublik

Over for TV 2 SPORT understreger Michael Sahl Hansen, at Håndbold Spiller Foreningen ser med alvor på Jan Pytlicks udtalelser, og at det er udtalelser, der ikke bare rammer de gravide, men også de andre spillere i truppen.

- Det er klart, at sådan noget som det her ligger i forhold til ligebehandlingsloven. Direkte at gå ind og diktere, at det ikke er velanset at blive gravid, det er simpelt hen ikke en adfærd, som vi i Håndbold Spiller Foreningen kan stå inde for, lyder det fra direktøren.

Kan du forstå, at man som træner bliver frustreret og bekymret?

- Ja, alt det har jeg fuld forståelse for. Men jeg har også fuld forståelse for, at der er nogle regler, der gælder i alle andre brancher og som også gælder i håndbold. Det er jo ren bananrepublik tilstande, hvis man ikke må blive gravid, når man er ansat i en klub. Det er helt galt, og det går slet ikke, lyder det fra Michael Sahl Hansen.

Episoden kommer dog ikke til at få konsekvenser for Jan Pytlick her og nu, understreger Odense Håndbolds bestyrelsesformand.

- Jeg og resten af bestyrelsen bakker fortsat Jan Pytlick op som træner for Odense Håndbold, siger Jørn Bonnesen, der nu håber på at kunne få renset luften i klubben hurtigst muligt.

- Jeg har aflyst alle møder i morgen og indkaldt til et møde med spillerne.