Håndbold

Nøddesbo kan ikke binde sig: - Har måske spillet min sidste landskamp

Landsholdets mest rutinerede, 36-årige Jesper Nøddesbo, kan ikke 'committe' sig til landsholdet to år frem i tiden.

En af de helt store personligheder på det danske landshold kan have optrådt i nationaldragten for sidste gang. Jesper Nøddesbo har fortalt den nye landstræner, at han ikke kan binde sig helt frem til og med VM på hjemmebane i januar 2019.

Og det er, ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen, et krav for at være blandt de udvalgte på hans landshold.

- Jeg har haft en god snak med Nikolaj, og vi er blevet enige om, at jeg synes, det er svært at binde mig 100 procent for to år nu, siger Jesper Nøddesbo til TV 2 SPORT

- Jeg vil dog stadig gerne stå til rådighed for landsholdet, hvis der bliver brug for mig.

Hvad betyder det?

- Det betyder, at Nikolaj gerne vil tage nogle andre med nu. Og i tilfælde af, at han får brug for mig, så ved han, at jeg står til rådighed.

Tænker du, at du måske har spillet din sidste landskamp?

- Det kan jo være den yderste konsekvens af det. Det er jo selvfølgelig trist. Men jeg har trods alt været med siden 2001. Nu må vi se, hvad der sker, men den beslutning er hvert fald truffet nu.

Hvad er grunden til, at du ikke vil binde dig i to år frem?

- To år er lang tid. Der kan ske rigtig mange ting. Hvis jeg binder mig for to år, så bliver der satset på mig. Men hvis jeg så pludselig finder ud af, at det ikke kan hænge sammen, og kroppen ikke kan klare det, så synes jeg, at det er lang tid.

Har du været i tvivl?

- Ja, det er jeg altid om sådan nogle store beslutninger. Og det tolker jeg som, at det betyder meget for mig. Og det gør landsholdet stadig. Så derfor har det jo taget lidt tid at træffe den beslutning.

Ærgrer du dig over, at du bliver bedt om at tage stilling to år frem i tiden?

- Jeg ved ikke, om jeg ærgrer mig… Jeg forstår til fulde Nikolajs udgangspunkt, at han gerne vil have folk, der committer sig, så han kan bygge op mod VM i Danmark.

Og lige præcis VM i Danmark i januar 2019 er ikke nok til, at du vil sige OK til to år mere?

- Jo, det var det måske. Men jeg kan bare ikke være 100 procent sikker på det lige nu, og nu har han brug for, at man committer sig. Og hvis jeg ikke kan det, så skal jeg jo ikke gøre det.

Håber du stadig på, at du er med, når der er EM i Kroatien til januar næste år?

- Det ved jeg faktisk ikke lige nu. Nu er den anden beslutning truffet, og det betyder jo nok også, at jeg ikke er en del af tankerne lige nu. Så må vi se, hvad der sker.

Har du opnået det, du skulle, på landsholdet?

- Det er et svært spørgsmål. Det har jo været vanvittigt sjovt, så på den måde vil man jo gerne opleve mere. Men det tager også rigtig meget tid, og jeg har været med siden 2001, og hvis jeg ikke kan binde mig 100 procent til to år, så kender jeg mig selv godt nok til, at jeg ikke skal sige ja til det. Så er det bedre, at der kommer andre til.

Jesper Nøddesbo har de seneste ti sæsoner spillet for FC Barcelona i Spanien. Før det optrådte han for Team Tvis Holstebro og KIF Kolding i den danske liga. Han har spillet 223 landskampe for Danmark og scoret 450 mål. Han debutterede den 25. september 2001 i en landskamp mod Tyskland.