Håndbold

Svalastog aftalte med tidligere klub, at hun ville blive gravid

Louise Svalastog Spellerberg fortæller, at hun aftalte med sin tidligere klub, at hun ville blive gravid.

I 2008 skiftede Louise Svalastog Spellerberg til KIF Vejen. Der gik dog et stykke tid, inden hun kom i aktion.

Hun blev nemlig gravid, inden hun nåede at spille en kamp for holdet i sæsonen. Hun fortæller dog, at det hele var aftalt og planlagt med det nu konkursramte hold.

- På det tidspunkt var jeg ansat i Ikast-Bording, og jeg valgte at tage hjem og tage en snak med min barndomsklub KIF Kolding og Jens Boesen. Her lagde jeg kortene på bordet, hvor jeg sagde, at jeg gerne vil være gravid, have et barn og spille håndbold så længe som muligt.

- Jeg havde også en alder, hvor jeg måske kunne gøre det. Men Boesen syntes, at det var en fremragende idé, og jeg havde i det hele taget en god oplevelse omkring det, hvor vi lavede en fin løsning på det, siger hun til TV 2 SPORT.

Dermed siger hun ikke, at det er sådan, det fungerer for alle kvindelige spillere, som bliver gravide.

- Havde jeg været 30 år gammel og lavet den aftale, var jeg ikke sikker på, at der var nogle, som havde ansat mig. Dermed siger jeg ikke, at det er den bedste løsning for alle, men det var en rigtig god løsning for mig. Det er noget, som jeg er meget taknemmelig for i dag. Det er lidt ærgerligt, at vi stadig skal tumle med de her problemer, siger Svalastog Spellerberg.

Fik knude i maven efter debat

Debatten kommer efter, at Jan Pytlick er ramlet ind i et heftigt stormvejr. Det er nemlig kommet frem, at den tidligere landtræner har tilkendegivet sin irritation over, at spillerne i hans nuværende klub, Odense Håndbold, blev gravide.

Reaktionen kom, efter at tre at klubbens spillere i denne sæson er blevet gravide. Men Svalastog Spellerberg mener, at det er ærgerligt, at debatten overhovedet er starten i første omgang.

- Jeg vil ikke sige, at det var Jan Pytlicks udtalelser, som ramte mig, men det var hele debatten. Jeg må indrømme, at jeg fik nogle knuder i maven over, at det overhovedet er nødvendigt at lave en debat omkring det at blive gravid, siger Louise Svalastog Spellerberg.

- Det var en udmærket debat, hvor der kom nogle fine betragtninger. Men vi er i 2017, og jeg synes, at det er trist, at vi overhovedet skal snakke om, hvorvidt vi har en ret, eller om det er i orden at blive gravid.

København Håndbold-spilleren har spillet 16 år som senior på elitenveau. I den tid har stregspilleren været ude i 12 måneder på grund af graviditet og barsel.