Klavs Bruun ændrer planen: - Det nytter ikke noget, vi er så usikre

Landstræneren er tvunget til at ændre i taktikken mod Rusland. Han havde nemlig ikke regnet med, Danmark ville have så store problemer offensivt.

Se Danmark-Rusland fra 16.35 på TV 2 og TV 2 Play

De danske håndboldkvinder fik en skidt start på Golden League-turneringen i Frankrig, hvor de løb ind i en øretæve på 21-29 mod værtsnationen.

Danmark kom bagud med 1-9, inden de begyndte at spille sig ind i kampen, og det har fået landstræner Klavs Bruun Jørgensen til at indse, at der er større behov for at fokusere på angrebsspillet frem mod næste kamp, end han havde regnet med.

- Ja, det kan jeg ikke sige, der ikke er. Og det kommer vi også til at træne. Planen havde jo egentlig været, at vi skulle have holdt fast i at træne forsvar, men jeg kan også godt se, at det ikke nytter noget, hvis vi er så usikre angrebsmæssigt, at vi aldrig når at stå i forsvaret. Så bliver vi nødt til at få lidt mere fokus på angrebsspillet, siger Klavs Bruun.

Småskader og tvivlsomme spillere gør samtidig, at dele af den ændrede fokus kommer helt naturligt.

- Nu ved vi også, Mette Tranborg højst sandsynligt ikke er med, så står vi tilbage med Lærke Christensen. Hun har ikke spillet med de andre spillere før, så hun skal have noget tid til at prøve nogle ting af, og så kan vi flytte Pauline Bøgelund ud og spille højre back, ligesom vi kan bruge Mie Højlund på højre back. Det bliver vi nødt til at træne en lille smule, uddyber Klavs Bruun.

I Danmarks anden kamp ved Golden League skal Danmark møde Rusland, og ifølge landstræneren bliver det to hold med forskelligt udgangspunkt. Til juni skal Rusland nemlig møde Polen i to kvalifikationskampe om at komme med til VM.

- Vores tilgang til den her turnering er meget træning, hvor vi prøver nye spillere og et nyt forsvarssystem af, som vi også kommer til at bruge tid på ligesom i den første kamp, siger Klavs Bruun, der forventer noget helt anderledes fra Ruslands side.

- De vil nok komme med den faste opstilling, som har spillet sammen i længere tid, og som er rigtig stærke, hvor vi derimod vil eksperimentere. Så på den måde kan det blive lidt ulige vilkår, men jeg håber selvfølgelig, at vi kan matche dem, slutter landstræneren.

Se om Danmark kan matche Rusland, når TV 2 sender fra kampen med optakt fra 16.35