Håndbold

Klavs Bruun står foran 'ærgerlig beslutning' - profil kan blive bænket

Anne Mette Hansen kommer måske til at starte på bænken i Danmarks Golden League-kamp mod Rusland.

De danske håndboldkvinder fik en forfærdelig start på Golden League-turneringen, da de i nederlaget til Frankrig kom bagud 9-1 fra starten af kampen.

Og det er langt fra noget nyt, at landsholdet kæmper med at komme ud af starthullerne.

Det kan godt være,vi starter med en anden på venstre back i næste kamp

Klavs Bruun Jørgensen, dansk landstræner

Ved EM-semifinalen mod Holland og den efterfølgende bronzekamp mod Frankrig i december led Danmark også under en dårlig start.

- Det har været et tema i lang tid, understreger Danmarks landstræner, Klavs Bruun Jørgensen.

Han lægger især mærke til en manglende aggressivitet i forsvaret og et tøvende angrebsspil i starten af kampene.

- Meget af det er relativ enkle ting, som vi burde kunne. Men det (spillet red.) sidder der ikke, hvor det skal, når vi mødes.

En af forklaringerne er, at Danmark i træningen op til Frankrig-kampen kun trænede et nyt forsvarssystem. En anden af forklaringerne er møntet på en af de normalt sikre kort i startopstillingen. Den danske venstre back Anne Mette Hansen.

- Hvis vi ser tilbage på VM, så spillede Anne Mette Hansen en rigtig god turnering der. Men generelt har hun på landsholdet haft svært ved at starte og været sindssyg god til at komme ind.

Anne Mette Hansen formåede ikke at sætte et positivt aftryk i starten af kampen mod Frankrig.

Klavs Bruun Jørgensen overvejer derfor at bænke hende til lørdagens Golden League-kamp mod Rusland. Selv om han ikke er meget for det.

- Jeg synes, det vil være sindssygt ærgerligt, fordi Anne Mette er en enorm vigtig spiller for os. Så vi vil gerne have, hun kommer med fulde gardiner.

- Men det handler om, vi bliver ved med at arbejde med tingene og snakke om det, når episoderne opstår. Og måske give hende en pause. Det kan godt være, det bliver i næste kamp, at vi starter med en anden på venstre back for at se, om hun får et mere roligt forløb i resten af kampen.

Er det noget, du taler med hende om?

- Ja det er det bestemt.

Hvad synes hun selv?

- Det er altid svært som spiller, når man godt kan mærke, det er svært at komme i gang. Men det der med at komme med en forklaring er ikke altid lige nemt.

Danmark spiller den anden kamp i Golden League-turneringen mod Rusland. Den kan ses på TV 2 fra klokken 16.35.