Nyegaards karakterbog: Stor fremtid i møde for kampens spiller

Bent Nyegaard giver store roser til Line Haugsted og udpeger flere lyspunkter i nederlaget til Rusland ved Golden League.

Det blev til endnu et dansk nederlag i Golden League. Russerne var simpelthen for stærke og overmatchede i store dele kampen det unge danske hold.

Danmark spillede en fin første halvleg med dejlig aggressivitet, hvor de unge spillere fulgte godt med russerne. Klavs Bruun holdt måske den nye opstilling lidt for længe i anden halvleg, hvor russerne kørte dem over.

Det var på vej mod noget grimt ved stillingen 32-21, men Danmark fik pyntet på de grimme cifre til resultatet 34-30. Trefilov begyndte at eksperimentere, mens Stine Jørgensen, Line Haugsted og Stine Bodholt kom på banen for at redde helheldsindtrykket. 

KARAKTERSKALAEN

6: Topklasse
5: Klasse
4: Over middel
3: Middel
2: Under middel
1: Ikke godt nok
0: Håbløst

CECILE GREVE - 1

Kom på banen i de sidste 18 minutter og fik heller ikke fat i det store.

MATHILDE JUNCKER – 1

Det var tunge 42 minutter for Mathilde Juncker, der ikke fik fat i meget. Det danske forsvar havde problemer, men der manglede i den grad redninger.

TRINE ØSTERGAARD – UB

Var kun på banen kort før tid.

PAULINE BØGELUND – 2

Fløjspilleren var overmatchet i store dele af kampen. Hun leverede en god fight, men havde store problemer i forsvaret.

LÆRKE NOLSØE – 2

Der var ikke så meget spilletid til Lærke Nolsøe. På banen var hun ligesom mange af de andre danskere udfordret på fysikken.

FIE WOLLER – 2

Det var en pose blandede bolsjer fra Woller i dag. Hun satte god bevægelse i angrebet i begyndelsen, men det trækker fra, når man brænder store chancer som friløbere og et straffekast. Udover det brændte straffekast leverede hun dog et par gode af slagsen. Hendes præstation i forsvaret var ok.

STINE BODHOLT – 4

Bodholt var med fra start med sad længe ude herefter. Da hun kom ind til sidst, stabiliserede hun det meget. Hendes ekstra erfaring gjorde godt for det danske hold i slutfasen.

SARAH IVERSEN – 3

Iversen fik meget spilletid i Bodholts fravær, og det udnyttede hun ganske udmærket. Det var første gang, hun dækkede den vanskelige positon bag den fremskudte spiller. I angrebet blev det også til et par scoringer.

KATHRINE HEINDAHL – UB

STINE JØRGENSEN – 4

Anføreren spillede de første ti minutter og fik derefter en lang pause. Hun kom ind igen mod slutningen, hvor Danmark havde det svært. Her så vi lidt af 'den gamle' Stine Jørgensen i angrebet, der gik lige på det russiske forsvar og fik scoret et par gode mål.

MIE HØJLUND – 5

Jeg nød at se hendes accelerationer, hendes mod og hendes fornemmelse for, hvor det gjorde ondt på det russiske forsvar. Det var en super første halvleg fra hendes side. Hun var dog udfordret i forsvaret, men hendes angrebsspil trækker i den grad op.

ANETTE JENSEN – 3

Jeg kan godt lide hende som type. Hun sælger sig selv dyrt, men kom lidt til kort mod de stærke russere. Jeg kan godt lide hendes indstilling. Hun går på, er ikke bange og har god fysik.

LÆRKE CHRISTENSEN – 2

Hun var generelt overmatchet i dag og kom meget sjældent på skudhold. Trods den store mængde spilletid var hun relativ anonym.

ANNE METTE HANSEN – UB

LINE HAUGSTED – 5 (KAMPENS SPILLER)

Der er en stor fremtid forude for Haugsted. Hun har et skud, der nærmer sig international klasse. Hun er dejlig direkte i sit spil og viste igen prøver på, at hun har god fornemmelse for den offensive position forsvarsmæssigt. Uden hende havde Danmark haft det meget svært.

ANNA SOPHIE OKKELS – 5

Den bedste landskamp fra hendes side. Hun kom med en dejlig aggressivitet i forsvaret, og så var hun god til at vurdere skudmulighederne og udnytte dem. Når noget lykkes for hende, så er hun en fornøjelse at se på.

KLAVS BRUUN JØRGENSEN – 4

Danmark havde problemer mod Rusland. Men i forhold til hvor mange unge mennesker, han havde med, er der god grund til at rose landstræneren. Spillerne viste kampgejst fra kampens begyndelse, selvom det kneb på målmandsposten. Bruun holdt måske lige lovlig længe på opstillingen i begyndelsen af anden halvleg, indtil han fik stabiliseret det til sidst.