Håndbold

Klavs Bruun: Udlandet gavner spillerne – men ikke hvis træneren er bindegal

Landstræneren kan både se fordele og ulemper ved at spille for en Champions League-klub og vil ikke forlange CL-deltagelse for en landsholdsbillet.

Deltagelse i Champions League. Det er i Norge en meget vigtig faktor for at få lov til at trække i landsholdstrøjen.

Men den danske landstræner Klavs Bruun Jørgensen vil ikke følge i sin norske kollegas fodspor og råde spillerne til at skifte til Champions League-klubber.

- Når spillerne indimellem ringer og spørger til et klubskifte, så snakker vi om mulighederne, og jeg går meget op i ikke at sige ’jeg synes, du skal tage derhen’. Jeg vil altid lade et par muligheder være åbne og så ellers drøfte det med dem.

- Jeg synes ikke, det er mit job at blande mig i, hvor de spiller, men jeg kan selvfølgelig komme med nogle råd og også idéer til, hvad der kunne være sundt for dem, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Der er ifølge landstræneren ingen tvivl om, at flere internationale kampe gavner spillerne på mange punkter. Det er sundt for dem at prøve at leve i et andet land og få nogle andre impulser fra udenlandske trænere og holdkammerater, som har et anderledes syn på håndbold.

Kommer du hen til et sted, hvor du spiller Champions League, men hvor træneren er fuldstændig bindegal, eller klubben hver anden måned fyrer en træner, så er det jo ikke fordrende for udviklingen.

Klavs Bruun Jørgensen

- Det, synes jeg, det ville være rigtigt fornuftigt, hvis der var nogle, der kom ud og prøvede. Det er fedt, at vi har en god, lige og spændende dansk liga, og jeg ville da være ked af, hvis alle landsholdsspillerne røg afsted på én gang, men jeg synes, det er sundt, at der er nogle af dem, der kommer afsted, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Men landstræneren mener ikke, man kan generalisere og sige, det udelukkende er positivt at skifte til udenlandske Champions League-klubber, og derfor vil han ikke være firkantet og forlange det.

- Kommer du hen til et sted, hvor du spiller Champions League, men hvor træneren er fuldstændig bindegal, eller klubben hver anden måned fyrer en træner, så er det jo ikke fordrende for udviklingen. Det kan godt være udviklende på det personlige plan, men i forhold til håndbold kan det også være meget forvirrende, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Den seneste landsholdsspiller, der har offentliggjort, at hun tager det store skridt og skifter til en udenlandsk Champions League-klub er Anne Mette Hansen.

Hun tager turen til ungarske Györ, og det er et skifte, der får landstræneren til at smile.

- Hun er en sej tøs. Hun er jo ikke så gammel, det glemmer man lidt en gang imellem, men hun har været inde omkring landsholdet i længere tid, og hun er meget moden af sin alder.

- Nu kommer hun ned til Ambros Martin (Györs træner, red.), som jeg kender en lille smule i forvejen, og han virker som en meget sympatisk og empatisk mand, så jeg tror, det bliver et rigtigt fint skifte for hende, siger Klavs Bruun Jørgensen.