Håndbold

Nordsjælland-oprykning glæder Nyegaard: - Tror de vil have manges sympati

Nordsjælland Håndbold er tilbage i Danmarks bedste liga, og det glæder TV 2 SPORTs håndboldekspert.

Nu er det en realitet. Nordsjælland Håndbold bliver igen en del af den bedste herreliga fra næste sæson.

Søndag sikrede holdet fra Nordsjælland sig oprykning hele tre runder før sidste spillerunde, da de på udebane slog Odder Håndbold 31-28.

Det skaber en mere troværdig liga

Bent Nyegaard

Og TV 2 SPORTS håndboldekspert, Bent Nyegaard er glad for, at Nordsjælland Håndbold er tilbage i ligaen.

- Der er et eller andet i mit håndboldhjerte, der siger, der skal være ligahåndbold i Nordsjælland, siger han.

Alle har sympati for NH

I sidste sæson spillede Nordsjælland Håndbold en af håndboldsæsonens mest nervepirrende kampe, da de i ned/oprykningsspillet tørnede sammen med TM Tønder Håndbold. 

Efter en dramatisk afslutning i den afgørende kamp, som håndboldverdenen sent vil glemme, trak TM Tønder sig sammenlagt sejrsrigt ud af kampene og kunne derfor inkassere en plads i ligaen. Nordsjælland Håndbold måtte derimod rykke en række ned.

- Alle havde respekt for, at Tønder vandt kampen om ligapladsen sidste sæson, men jeg tror også, at håndbold-Danmark som helhed græd lidt med Nordsjælland Håndbold, fordi de egentlig var klar til at spillet et år mere i ligaen.

- Så jeg tror, Nordsjælland vil have manges sympati, og jeg tror, at det vil glæde mange, at de nu kommer i ligaen igen og giver det et skud mere, siger Bent Nyegaard.

Nordsjælland Håndbolds chancer

- For Nordsjælland Håndbold drejer det sig nu om at komme op i ligaen og etablere sig i en periode, siger Bent Nyegaard.

Hvis det så lykkes for det sjællandske hold at etablere sig som en fast del af den danske herreliga, kan de på sigt forhøje de sportslige ambitioner.

- På et senere tidspunkt kan de så satse på at blive en del af slutspillet. Den ambition måtte de gerne stikke frem, siger Bent Nyegaard..

Men TV 2 SPORTs håndboldekspert fastslår, at Nordsjællands chancer vil afhænge af, om de kan skabe en fornuftig økonomi eller ej.

- De skal have opbygget en økonomi, organisation og et netværk, der kan honorere de krav, der skal til, siger Bent Nyegaard.

En mere troværdig liga

På et mere overordnet plan, vurderer Bent Nyegaard, at det er godt for dansk håndbold, at herreligaen nu også repræsenteres af et sjællandsk hold.

På nuværende tidspunkt består herreligaen af 13 jyske hold (hvis KIF Kolding København tæller som et jyskhold) og blot et enkelt fynsk.

Det er altså Jylland, der sidder på elitehåndbolden på herresiden i Danmark. Derfor er det velset med lidt geografisk spredning.

- Det er godt, for det skaber en mere troværdig liga. Det giver et helt forkert billede af håndbolden i Danmark, når ligaen er så domineret af Fyn og Jylland. Så det er umanerligt godt for helheden i håndbolden.

- En nationalsport som håndbold skal spilles over hele landet – også på Bornholm for den sags skyld, vurderer Bent Nyegaard. 

Herunder kan du se de dramatiske billeder, da Tønder sendte Nordsjælland ned i 1. division.