Håndbold

Officielt: To af Frankrigs største stjerner stopper på landsholdet

VM-triumfen på hjemmebane bliver den sidste store titel for Thierry Omeyer og Daniel Narcisse. To af Frankrigs allerstørste stjerner i nyere tid.

De startede en fælles rejse med VM-guld på hjemmebane i 2001, og i januar skrev de så det sidste kapitel, da de igen vandt VM-guld i Frankrig.

Målmand Thierry Omeyer og bagspiller Daniel Narcisse stopper på det franske landshold efter EM-kvalifikationen i juni. Det bekræfter håndboldforbundet tirsdag. Mandag var nyheden fremme i flere franske medier.

Sammen har de to spillere nået at vinde VM fire gange, EM tre gange og OL to gange. Derudover har målmand Omeyer en ekstra VM-titel på CV'et fra 2011, hvor Daniel Narcisse ikke var med.

40-årige Omeyer fik debut på landsholdet i 1999 og har siden spillet 356 kampe i målet, hvor han i mange år har været blandt verdens bedste målmænd konstant. Den tre år yngre Narcisse fik sin debut i 2000, og han er oppe på 309 kampe og 912 mål.

I 2008 kårede Det Internationale Håndboldforbund (IHF) Thierry Omeyer til verdens bedste spiller, ligesom Daniel Narcisse vandt samme titel fire år senere i 2012.

De to franskmænd spiller til daglig sammen med Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard i Paris Saint-Germain, hvor de forventes at fortsætte klubkarrieren.