Scorede i sidste øjeblik: Ribe-Esbjerg sikrer klubbens første plads i slutspillet

Ribe-Esbjerg og Sønderjyske spillede en meget, meget tæt kamp om at holde liv i slutspilsdrømmene. Hjemmeholdet vandt i sidste øjeblik.

Ribe-Esbjerg sikrede mandag aften en plads i slutspillet for første gang.

Med en sejr på 26-25 over Sønderjyske kunne den euforiske jubel bryde løs. Sejren blev dog først sikret i de allersidste sekunder, da Rasmus Boysen kunne drible ned mod et tomt mål og sende bolden i nettet. 

Som cifrene antyder, var det en uhyggelig tæt kamp. I hele første halvleg formåede værterne aldrig at trække fra gæsterne. Ribe-Esbjerg og Sønderjyske fulgtes fuldstændigt ad gennem de første 30 minutter.

Måltavlen nåede både at lyse 4-4, 7-7 og 10-10, inden Ribe-Esbjerg fik straffekast til sidst. Sønderjyskes Thorsten Fries løb på banen og forhindrede Philip Holm i at score fra syvmeterstregen, så første halvleg meget symptomatisk endte med 13-13.

Med første halvleg in mente var der efter pausen tale om et enormt forspring, da Akutaaneq Kreutzmann bragte Ribe-Esbjerg foran med 19-16 efter en god håndfuld minutter.

Efter et enkelt mål mere tog Ribe-Esbjerg sig en solid pause fra scoringerne. Derfor kunne Frederik Børm udligne til 20-20 med 13 minutter tilbage af opgøret.

Sønderjyske sled hårdt for hvert eneste mål i denne periode. Ribe-Esbjerg stod enormt kompakt, og en kortvarig 5-1-formation i forsvaret udfordrede gæsterne.

Generelt kæmpede begge mandskaber hårdt. Endda så blodet sprøjtede, da Sønderjyske Simon Kristiansen kom til skade i den sidste halvdel af anden halvleg. 

Ribe-Esbjerg slog Sønderjyske med 26-25.

Inden da måtte Christoffer Fors også sætte sig ud med en øm skulder, og så kom der endelig gang i målscoringen for Ribe-Esbjerg. Philip Holm scorede på et straffekast efter 13 minutters scoringspause. 21-21 med otte minutter igen.

Først med tre minutter tilbage af kampen formåede et af holdene igen at vriste sig fri. Denne gang var det Alexander Hansen, der bragte Sønderjyske foran med to mål.

Men i lige netop denne kamp skulle det 'selvfølgelig' afgøres til sidst. Med et halvt minut igen var stillingen helt lige. 25-25. Sønderjyske var i angreb og gik målrettet efter sejren ved at tage målmanden ud.

Det gik dog ikke som håbet. Rasmus Boysen erobrede bolden og kunne drible ugeneret ned og score i det tomme mål. 

26-25 til Ribe-Esbjerg, der sikrer pladsen i slutspillet. 

Sønderjyske har derimod ikke mere at spille for i denne sæson.