Kontra

Gravholt tager til udlandet: Forsøgte at få "Mulle" med

Mette Gravholt stopper til sommer i Nykøbing Falster Håndbold. Men det betyder ikke endeligt karrierestop for stregspilleren, der nu vil til udlandet.

En af dansk kvindehåndbolds bedst sammenspillede duetter synger på sidste vers.

I næste sæson bliver Mette Gravholt ikke fodret med målgivende afleveringer fra Kristina "Mulle" Kristiansen. Udlandet kalder nemlig for stregspilleren, der umiddelbart inden jul meldte ud, at hun stopper i NFH til sommer.

På det tidspunkt enten for at slutte karrieren helt eller måske for at tage et udlandseventyr. Meget tyder nu på, at det ender med sidstnævnte for den tidligere landsholdsspiller:

- Jeg stopper i hvert fald ikke, men tager til udlandet. Jeg har ikke skrevet noget under endnu, men det er vi ved at finde ud af, siger Mette Gravholt til TV 2 SPORT.

En del danske, kvindelige håndboldprofiler har de senere år taget springet og skiftet den danske liga ud med en tilværelse ude i håndbold-Europa. Senest Anne Mette Hansen til ungarske Györi fra næste sæson.

Dét bliver efter alt at dømme samtidig også den første sæson udenfor landets grænser for Mette Gravholt.

Mette Gravholt:

32 år

62 landskampe og 157 mål

Seniorklubber:
Roskilde Håndbold
Slagelse FH
KIF Vejen
Team Tvis Holstebro
Viborg HK
Nykøbing Falster Håndboldklub

- For mig er det lige så meget oplevelsen, som det er håndbolden. Det er ikke hver dag, at man lige kan få lov til at bo og arbejde i udlandet, siger Mette Gravholt.

Den 32-årige stregspiller er for nylig blevet mor, og der er derfor en del hensyn, som skal tages - udover de rent håndboldmæssige.

- Det handler meget om helhedspakken, fordi jeg netop har en familie. Det er ikke kun mig selv, jeg skal tage hensyn til. Jeg er også meget knyttet til min familie og venner, så det handler også om, det er let at komme hjem. Er der muligheder for at komme hjem? Hvilken træner er der og hvilket miljø? For mig handler det rigtig meget om pakken. Og deriblandt selvfølglig også økonomien, siger Mette Gravholt.

Må undvære Mulle

En af de veninder, som fra næste sæson skal besøges hjemme i Danmark, er NFH-playmaker Kristina "Mulle" Kristiansen.

Kristina "Mulle" Kristiansen:

27 år

146 landskampe og 376 mål

Seniorklubber:
Roskilde Håndbold
Team Tvis Holstebro
Nykøbing Falster Håndboldklub

De to nære holdkammerater har efterhånden spillet sammen i en del år. Først hos Team Tvis Holstebro, sideløbende på kvindelandsholdet og fra 2015 i den gule NFH-trøje. Og det kunne godt være fortsat i udlandet.

- Jeg har spurgt hende og har virkelig prøvet at overtale hende til at tage med. Men hun er ikke klar endnu, det kan være, at hun kommer næste år.

- Men hun er ikke klar endnu, så hende må jeg undvære. Og det tænker jeg også er meget godt for både mig og for hende. At prøve at komme væk fra hinanden igen, siger Mette Gravholt i Håndboldmagasinet Bents.

I samme program har også Kristina Kristiansen tidligere været gæst. Her åbnede den 27-årige ligastjerne op for en mere sårbar og genert side gemt under de mange tatoveringer.

Her fortæller Kristina Kristiansen, at hun er mere tryg, når hun har sine nære venner omkring sig - deriblandt Mette Gravholt. I næste sæson må playmakeren klare sig uden støtten fra sin mangeårige holdkammerat.

- Jeg tror, det bliver udfordrende for Mulle at skulle undvære mig. Jeg er god til at holde det taktiske overblik omkring systemer osv. Men jeg ved også, at jeg er hård ved hende, så det kan da godt være, at hun bliver anderledes, når jeg er væk. Det kan det da sagtens være. Det håber jeg for hende. At hun får noget positivt ud af det.

- Jeg har så meget ansvarsfølelse overfor Mulle (Kristina Kristiansen red.) – både når vi spiller og generelt. Så jeg glæder mig måske også til at være på et hold, hvor jeg ikke har så meget ansvar for en anden spiller, siger Mette Gravholt med et smil.

Se Bents med Mette Gravholt onsdag 22.05 på TV 2 SPORT og TV 2 Play.

I Håndboldmagasinet Bents slår den profilerede stregspiller Mette Gravholt fast, at hun slet ikke savner at være en del af det danske kvindelandshold.