Håndbold

Holmsgaard om karrierestop: - Jeg savner friheden

Når NFH Håndbold har spillet sæsonens sidste kamp, har Pernille Holmsgaard også sat sin sidste tackling. Hun vil have friheden tilbage.

Den tidligere landsholdspiller Pernille Holmsgaard har tirsdag meldt ud, at hun stopper karrieren, når NFH Håndbold har spillet den sidste kamp i denne sæson.

- Min mavefornemmelse siger stop. Der er nogle ting, der trækker i mig såsom at komme hjem til Nordjylland, at få mere tid til familie og måske studere. Så det glæder jeg mig helt vildt til, siger Pernille Holmsgaard til TV 2 SPORT.

- Men det bliver da vildt helt svært og underligt. Jeg kommer til at savne det vildt meget, men jeg kan også mærke, at jeg har brug for et nyt perspektiv i livet, så det er med god ro i sindet, at jeg gør det, siger håndboldspilleren.

Mange gode oplevelser

Håndboldspilleren, der til dagligt tørner ud for NFH håndbold, kan se tilbage på en lang karriere med mange gode oplevelser – både på klubplan og landsholdet. Og nogle af de bedste, sidder klokkeklart i hendes erindring.

- VM-bronzen og deltagelsen ved OL var fantastisk. Og så vil jeg fremhæve alle de mennesker, man har mødt. Man har fået venskaber for livet, siger Pernille Holmsgaard til TV 2 SPORT.

Men på trods af de mange positive oplevelser gennem håndbolden, så har hun også gennemlevet sportslige skuffelser.

- De er egentlig lidt svære at huske, da det er det positive, man tænker på, men jeg vil sige, at kampen mod Rumænien på hjemmebane, den trak tænder ud.

En lang karriere

Den 32-årige nordjyde har haft en lang karriere. Syv slutrunder og 136 landskampe er, hvad Pernille Holmsgaard nåede at spille for Danmark, hvor hun i en periode også havde rollen som landsholdets anfører. Men nu er det nok.

- Jeg er lidt ked af at sige det, men jeg runder snart de 33 år, så jeg synes ikke, jeg har så mange flere skud i bøssen, så det har altid været planen, at jeg skulle stoppe nu, siger hun.

Og hun kan heller ikke afvise, at hun på et senere tidspunkt kommer til at beskæftige sig med håndbold igen.

- Man har jo et standpunkt, til man tager et nyt, men lige nu er det i hvert fald et stop. Jeg kan dog ikke afvise, at jeg vil komme til at spille håndbold på et lavere niveau, men jeg har brug for at trække stikket for nu, fortæller Pernille Holmsgaard, der glæder sig til at have mere frihed i hverdagen.

- Jeg synes, det er meget rigtigt, når man siger, at sportsudøvere har meget fritid, men ingen frihed. Jeg har nydt meget af fritiden, men jeg savner også det andet nu, siger hun.

Skifter kurs

Når den sidste kamp er fløjtet af for NFH Håndbold i den igangværende sæson, skifter Holmsgaard fuldstændig kurs. Sammen med sin mand har hun nemlig investeret i et stykke landjord i Nordjylland, hvor hun oprindeligt kommer fra.

- Vi har købt en ret stor grund, som kræver en del arbejde. Jeg tror, vi har en syv til otte tønder land med en sø og lidt skov. Det kræver en del arbejder, og det glæder vi os til, siger hun.

Men inden hun snører håndboldskoene for sidste gang, skal hun færdiggøre den igangværende sæson med NFH Håndbold, der både byder på slutspil og semifinaler i EHF Cuppen.

- Det kan blive en rigtig fin sæson. Og det vil jeg gøre alt for, at det bliver. Det optimale vil selvfølgelig altid være at stå øverst på skamlen, men jeg bliver glad, hvis vi kan få en medalje i NFH, slutter Pernille Holmsgaard af.