Håndbold

Tidligere landsholdsanfører stopper karrieren og vender tilbage til rødderne

Pernille Holmsgaard stopper karrieren, når NFH Håndbold har spillet sin sidste kamp i denne sæson. Hun rejser i stedet hjem til Nordjylland.

Den første augustdag i 2006 spillede Pernille Holmsgaard sin allerførste landskamp. Den 1. juli 2017 er hun officielt håndboldpensionist.

Dermed kan Holmsgaard begynde at tælle antallet af kampe, der er tilbage i karrieren.

For når hendes kontrakt med NFH udløber efter denne sæson, venter der ikke en ny.

Den tidligere anfører for det danske landshold stopper karrieren.

- Jeg synes, jeg har taget min tørn efter mange år på topplan, og jeg glæder mig til at være mere sammen med min familie i Nordjylland, siger Holmsgaard,

Den tidligere Aalborg-, Odense-, Viborg- og København-spiller forlader samtidig hovedstaden og flytter 'hjem' til det nordjyske, hvor hun sammen med sin mand har investeret i et stykke landjord. De første juletræer er allerede plantet.

Kroppen er slidt

Pernille Holmsgaard, der spillede syv slutrunder for Danmark - den sidste ved VM på hjemmebane i 2015, nåede 136 landskampe:

- Jeg har i mange år vinket farvel til familien og venner, når de har taget på ferie, fordi jeg har skulle træne eller med landsholdet. Jeg har fået mange store oplevelser både med klubholdet og ikke mindst med landsholdet, hvor en VM-bronzemedalje er bedste resultat, siger Holmsgaard og henviser til slutrunden i Serbien i 2013.

- Kroppen er også ved at være slidt, men jeg er rigtig glad for at jeg har fået muligheden for at stoppe på toppen i Nykøbing.

- Jeg håber på vi kan slutte af med en DM-medalje og en EHF-finale, siger Pernille Holmsgaard.

Forsvarsspecialisten er sammen med NFH kvalificeret til semifinalerne i EHF Cuppen, hvor man møder tyske Bietigheim.

Og inden den sidste spillerunde i Primo Tours Ligaen kan Holmsgaard og kompagni stadig nå andenpladsen, der vil give direkte adgang til DM-semifinalen.

- Vi er rigtig glade for at Pernille valgte at spille i NFH inden hun stopper karrieren, vi ærgrer os dog over hun ikke er kommet til NFH noget tidligere i karrieren. Vi havde gerne set hende spille et år mere, men vi vidste også godt at det måske kun blev til en sæson, da vi tegnede kontrakt med hende, siger NFH-formand Henrik Hansen.