Håndbold

Enige eksperter kårer sæsonens største skuffelse

TV 2 SPORTs håndboldeksperter har kastet et blik på grundspillet i herreligaen, hvor de bedømmer sæsonens overraskelser og skuffelser.

Onsdag aften løber den sidste spillerunde i grundspillet af stablen, når 14 hold møder hinanden i herrernes håndboldliga.

Allerede i sidste spillerunde var slutspilspladserne fordelt, men der er stadig vigtige point til slutspillet på spil i aftenens håndboldkampe.

Men hvis man tager et generelt kig på grundspillet, så har sæsonen indtil videre budt på mange forudsigelige kampe, men hvad har været de største overraskelser – både positive og negative? 

TV 2 SPORTs håndboldeksperter har taget temperaturen på herrernes grundspil. Nedenfor giver de deres bud på de største overraskelser og skuffelser. 

Bent Nyegaard

 1. Den positive overraskelse: Mors-Thy Håndbold

  - Jeg er jo ikke i krig med nogen, men det er klart, at Bette Balkan (Mors-Thy Håndbold) havde jeg i hvert fald ikke set spille sig i slutspillet på bekostning af eksempelvis HC Midtjylland eller SønderjyskeE. Det er den store positive overraskelse. Det er exceptionelt godt gået af både træner, spillere og klub. Det må jeg sige. 

  Bent Nyegaard var ellers ikke overbevist om klubbens slutspilschancer. Se hans 'krig' med 'Bette Balkan' her.

 2. Den største skuffelse: KIF Kolding København

  - Det, der er kommet mest bag på mig i både dame- og herreligaen, er KIF Kolding Københavns deroute. Deres nedtur er historisk. Det havde jeg under ingen omstændigheder set komme.

  - Jeg havde endda KIF Kolding København som favorit til mesterskabet på grund af deres indkøb og ballast. Men uantastet de nu er i slutspillet, så ser jeg dem på nuværende tidspunkt på inden måde som titelkandidat. 

Peter Bruun Jørgensen

 1. Den positive overraskelse: Aalborg Håndbold

  - Der har været en utrolig jævnbyrdighed i herreligaen, og det synes jeg, er det mest opsigtsvækkende. At det har været så tæt. Bundholdene har leveret store overraskelser - at Randers kunne vinde over Skjern er jo vanvittigt. Det viser blot, at hvis man ikke er 100 procent på toppen, så taber man håndboldkampene.

  - Ellers har Aalborg holdt et stabilt niveau. De har spillet et meget flot grundspil og vinder fuld fortjent anført af ligaens allerbedste spiller, Sander Sagosen. 

 2. Den største skuffelse: KIF Kolding København

  - Det er uden tvivl KIF Kolding København, som har haft kæmpe vanskeligheder spilmæssigt. De har aldrig fundet melodien.

  - I perioder har de dækket fornuftigt op, men deres angrebsspil har været helt uden rytme og for svingende. De har spillet alt for individuelt og uden tålmodighed, så de har været den helt store overraskelse og skuffelse. 

Lars Christiansen

 1. Den positive overraskelse: Mors-Thy Håndbold

  - Det er helt sikkert historien om Mors-Thy. De fleste troede, at de skulle være nedrykningstruet, men sådan skulle det ikke gå. Tværtimod. De har vundet mange vigtige og store kampe. Man kan sige, at de har spillet klart over evne. Det er et rigtig flot stykke arbejde, som Jan Paulsen og spillerne har leveret. 

 2. Den største skuffelse: KIF Kolding København

  - Jeg havde forventet langt mere af KIF Kolding København. I realiteten burde de ligge i top fire efter grundspillet, men for meget uro og dårligt spil har gjort, at de ikke er uovervindelige mere. 

  Før sæsonstart var TV 2 SPORTs håndboldeksperter ellers enige om, at KIF Kolding København ville vinde DM-guldet tilbage fra Bjerringbro Silkeborg. Læs mere her.