Håndbold

KIF ender i 'dødens pulje': - Håber på gummiarm og præstationsangst

KIF Kolding København skal op imod Aalborg, Skjern og GOG i slutspillets Gruppe A, og Bo Spellerberg håber på nervøsitet hos modstanderne.

Håndboldelskere kan godt begynde at slikke sig om munden, hvis de kan lide store brag på banen.

Onsdag aften blev herrernes grundspil nemlig afgjort, og udfaldet blev en dynamitpulje af de helt store i Gruppe A, hvor Aalborg, Skjern, GOG og KIF tørner sammen.

En gruppe, hvor holdene har 24 DM-titler tilsammen modsat holdene i Gruppe B, der blot er repræsenteret med et enkelt mesterskab hos sidste års DM-guldvindere fra Bjerringbro-Silkeborg.

KIF-stjernen Bo Spellerberg har efterhånden prøvet det meste i sin håndboldkarriere, og han erkender da også, at Gruppe A langt fra er nogen drømmepulje i slutspillet.

- Det ser svært ud, specielt som vi har spillet. Det er ikke lige de hold, vi har fået flest point imod.

- Vi har et eller andet sted alt at vinde. Det gælder selvfølgelig om at komme godt fra start og prøve at presse de andre ved at vinde nogle hjemmekampe, siger Bo Spellerberg.

Klubben har haft en af de dårligste sæsoner længe, hvor de både har kæmpet imod dårlige resultater og dårlig økonomi. Nu skal den have et sidste skud i jagten på succes i slutspillet.

- Et eller andet sted ligger der jo kvalitet nok i holdet til at gøre det, men vi må også indrømme, at vi ikke har fået det frem endnu. Om det kommer frem i slutspillet, det vil vise sig. Vi kan også håbe, de andre får lidt gummiarm og præstationsangst, for vi må sige, at den ikke ligger lige til højrebenet denne gang, tilføjer Spellerberg.

- Det lyder svært

Hos Skjern sluttede grundspillet med et stort nederlag på 33-37 i Aarhus, og dermed slutter de grønblusede som nummer fire i grundspillet. En placering, der giver adgang til 'dødens pulje', som Kasper Søndergaard heller ikke ligefrem er begejstret for.

- Det er jo ikke vores drømmepulje, eller den vi havde valgt inden sæsonen, det er helt sikkert. Det lyder svært. Men vi er i den pulje, som vi har gjort os fortjent til. Vi slutter på en fjerdeplads, og det er ikke godt nok. Det er vi ikke tilfredse med, for jeg synes, vi har et bedre hold, selvom vi åbenbart ikke har det.

Herrernes slutspil i 888Ligaen

Gruppe A:

  • 1. Aalborg – 2 point
  • 2. Skjern – 1 point
  • 3. GOG – 0 point
  • 4. KIF Kolding København – 0 point

Nummer 1, 4, 5 og 8 i grundspillet

Gruppe B:

  • 1. Bjerringbro-Silkeborg – 2 point
  • 2. TTH Holstebro – 1 point
  • 3. Mors-Thy – 0 point
  • 4. Ribe-Esbjerg – 0 point

Nummer 2, 3, 6 og 7 i grundspillet

- Jeg synes, vi har spillet godt efter jul, og det var faktisk næsten kun i dag, der var en sløj affære. Jeg synes stadig, vores muligheder for en semifinale er gode. Vi kommer over med ét point, det gør hverken GOG eller Kolding, men det er ikke vores drømmepulje, siger Kasper Søndergaard.

- Fire sindssygt stærke hold

Ligesom KIF Kolding København kommer også GOG over med nul point til 'dødens pulje'. På Sydfyn vælger de dog at gå lidt mere stille og roligt ind til opgaven ifølge holdets unge komet Lasse Møller:

- Jeg tror ikke, vi har døbt den noget endnu, men som det ser ud på papiret, er det fire sindssygt stærke hold. I og med vi allerede er to point bagud til Aalborg og et point til Skjern, og Kolding har nul point, så ser det farligt ud for os, men jeg tror da sagtens, vi kan spille op til niveau.

- Det giver os en mulighed i, at vi bare tager en kamp af gangen og ikke tænke over, hvor mange point vi er bagud, og hvordan det ser ud hele tiden med målscorer. Fordi det er sådan nogle stærke hold, skal vi bare forberede os sindssygt godt til hver kamp og gå ind til dem, som var det den sidste.

Første TV-kamp i slutspillet bliver GOG-Skjern den 8. april, og du kan se den direkte på TV 2 fra kl. 16.10.