Håndbold

Tophold taber for første gang i 16 år og 353 ligakampe

Det norske tophold Larvik led et yderst sjældent liganederlag, da Vipers Kristiansand satte en stopper for en imponerende stime.

18. april 2001.

Det var datoen, da det norske håndboldhold Larvik sidst tabte en kamp i den norske liga. Vel at mærke indtil onsdag aften.

For her leverede Vipers Kristiansand det, som bedst kan betegnes som en overraskelse.

Kristiansand besejrede nemlig Larvik på udebane med 32-30. Det er næsten endnu mere imponerende, da Larviks sidste hjemmenederlag skal findes den 14. marts i 1999.

Derfor havde Kristiansand træner, Terje Marcussen også svært ved at tro sine egne øjne, da sejren var en realitet.

- Jeg havde ikke helt selv troet på, at vi ville klare det. Men det gik, og det er så utrolig dejligt, siger Marcussen til NRK.

Larvik havde allerede inden kampen sikret sig titlen som norsk mester nok engang. Hvilket de har formået nærmest uafbrudt siden sæsonen 1999/2000.

Derfor havde klubben i aftenens kamp også plads til at spare flere stamspillere på holdet. Blandt andet den danske landsholdsmålmand Sandra Toft, som skifter til Team Esbjerg efter sæsonen.

På trods af de mange mesterskaber på stribe er nederlaget endnu et tegn på den svære tid, Larvik befinder sig i. Holdet har mistet flere profiler gennem de seneste år og har haft store økonomiske problemer.