Håndbold

Den største favorit har skuffet - eksperter uenige om ny DM-favorit

Før sæsonen udråbte TV 2 SPORT's håndboldeksperter KIF Kolding København som mesterskabsfavorit. Nu er to andre hold indehaver af favoritrollen.

Nu begynder kampen om medaljerne for alvor. Grundspillet er hermed et overstået kapitel i herreligaen, så mens nogle spillere går på sommerferie, skal andre kæmpe om det eftertragtede DM-guld.

Før sæsonstart udpegede TV 2 SPORT's håndboldeksperter KIF Kolding København som den største favorit til at tage mesterskabstitlen, men nu hvor grundspillet skiftes ud med slutspillet, har piben fået en anden lyd.

- De fire øverste hold efter grundspillet, Aalborg, Bjerringbro Silkeborg, TTH Holstebro og Skjern Håndbold, har alle chancen for at blive danske mestre, siger TV 2 SPORT's håndboldekspert Bent Nyegaard, der bliver bakket op af ekspertkollegaen Peter Bruun Jørgensen.

- Skjern er måske de mest formstærke på nuværende tidspunkt. BSV er formentlig de bedste, når de rammer topniveauet. Aalborg har været godt kørende i hele grundspillet, og TTH har også en opadgående formkurve. Så jeg er overbevist om, at det kommer til at stå mellem de fire, siger Peter Bruun Jørgensen.

Pokalvinderne eller de forsvarende mestre?

Når eksperterne på nuværende tidspunkt skal udpege én favorit til DM-guldet, er der dog ikke lige så stor enighed blandt dem.

- Hvis jeg skal komme med et bud på én favorit, så synes jeg, at pokalvinderne fra Skjern spiller bedst lige nu, siger Bent Nyegaard, der samtidig pointerer, at de resterende tre medaljekandidater ligger lige i hælene på pokalvinderne.

Peter Bruun Jørgensen er af en anden overbevisning. Han tror mere på, at de forsvarende danske mestre genvinder titlen.

- Jeg synes, at BSV kan performe allerbedst og har det bedste topniveau, så derfor er de min svage favorit, vurderer Peter Bruun Jørgensen.

Pokalfinalisterne fra denne sæsons Final4 er også i favoritrollen hos Lars Christiansen, som endda lufter et bud på tredjepladsen.

- Hvis jeg skal komme med et bud på, hvem der bliver danske mestre, så tror jeg, at det bliver BSV eller Skjern. Og så løber Aalborg Håndbold med bronzemedaljerne, siger Lars Christiansen.