Sponsoreret

Hun sikrede Danmark OL-guld, men nu handler det ikke længere om at vinde

Santander Consumer Bank logo
Betalt partnerskab med Santander Consumer Bank

Det er et prominent trænernavn, der står bag Viborg HK’s U8-hold. For Henriette Mikkelsen handler det ikke længere om at vinde, men at have det sjovt.

OL-guld, Tre Champions League-pokaler, fem DM-titler og fem danske pokaltitler. Den tidligere landsholdsspiller Henriette Mikkelsen har vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde. 

I en lang karriere på venstrefløjen i Viborg HK nåede hun 244 kampe og mere end 1.000 mål.

Men det pokalskab og de meritter der tidligere kunne give en del respekt rundt omkring i håndbolddanmark, får hun ikke meget for i hal nummer 5 i Viborgs store idrætskompleks, der rummer både Stadionhallen og Viborg Stadion.

Afgjorde OL-finale

Her er hun på tredje sæson træner for Viborgs HK’s U8-hold. 25 piger der er vokset op i tiden efter, at Henriette Mikkelsen har stillet harpikskrukken og håndboldskoene på hylden.

Derfor så de eksempelvis ikke med, da Henriette Mikkelsen på et straffekast afgjorde OL-finalen i 2004 til dansk fordel. 

- Jeg tror ikke, at de tænker over det, for det er de færreste af dem, der har set mig i min aktive karriere. Det er nok kun min datter, der ved, at jeg har haft et liv før det her, fortæller Henriette Mikkelsen.

Hyggebold i Jyllandsserien

Hun er blevet 36 år, mor til to børn, skolelærer og gift med Mads. Karrieren sluttede for en håndfuld år siden og bortset fra et kortvarigt comeback i 2014 og lidt hyggebold på jyllandsserieniveau, så er det nu næste generation, der er omdrejningspunktet for Henriette Mikkelsens håndboldinteresse. 

- Jeg vil gerne give noget af det tilbage, som var så godt at få dengang, jeg var i den alder. Det handler om at vise de her piger, hvor sjovt det er at spille håndbold. Om at vise hvor meget fællesskabet kan give, fortæller Henriette Mikkelsen.

Hun er dermed blevet en af landets mange frivillige trænere og ledere, der bruger fritiden på at skabe rammerne, så børn og unge kan udfolde sig i landets mange håndboldhaller.

I mors skole

Med på holdet er også Henriette Mikkelsens ældste datter, Frida, der nu skal igennem samme “skole”, som hendes mor var, da hun var ung.

- Dengang var det min far, der startede med at træne mig. Han viste mig det liv, der var i hallen, og hvad man kunne lave i hallen Der var aldrig kedeligt. Så det handler meget om at få øjnene op for, hvad hallen kan give, siger ungdomstræneren.

Den næste Henriette Mikkelsen

U8-holdet træner to gange om ugen og spiller kampe, men det handler ikke om at vinde. Ikke endnu.

- Lige nu er det bare for sjov, men mange af pigerne kan jo nok godt mærke på mig, at der er noget konkurrence i det. Men det er ikke det, vi går op i. Det handler stadig om at have det sjovt, fortæller hun. 

Henriette Mikkelsen er født og opvokset på Nykøbing Mors. De første mål satte hun ind for den lokale klub, NIF/FLUIF. 

Men selvom hun gerne er med til at forme den næste Henriette Mikkelsen, så er det ikke målet med træningen.

- Jeg håber, at de finder glæden ved at spille håndbold, og at det vil føre dem rigtig langt. Jeg håber, de bliver en gruppe, som følges op i ungdomsårene. Det havde jeg selv fornøjelsen af. At man oplever det fælleskab, og hvor meget det kan give, lyder det.

Henriette Mikkelsen

  • Alder: 36 år
  • Beskrivelse: Træner for Viborg HK's U8-hold
  • Klubber: NIF/FLUIF, Ikast-Bording, 2003-2011 Viborg HK
  • Landsholdet: 244 kampe/795 mål, debut 23. oktober 1999 mod Rusland