'Mulle' og co. stjæler semifinaleplads: Få overblikket over kvindernes slutspil

Nykøbing-Falster overhaler Viborg i kampen om andenpladsen, mens mestrene må gå tidligt på sommerferie.

Torsdag aften stod det klart, hvem der fortsat er inde i kampen om DM-titlen og hvem, der må gå tidligt på sommerferie.

Førstepladsen sikrede FC Midtjylland sig for længe siden, men kampen om den vigtige andenplads, og dermed direkte kvalifikation til semifinalen, var fortsat åben. 

Her trak Nykøbing Falster det længste strå med en 30-25-sejr over SK Aarhus, mens Viborg og København begge fejlede mod henholdsvis Odense og FC Midtjylland. Det betyder, at 'Mulle' og co. overhaler jyderne og sikrer sig semifinalepladsen. 

Mestrene er ude

Duellen om sjettepladsen, den sidste plads i slutspillet, var også på spil inden aftenens kampe. Inden kampene var Odense sekser med to point ned til de forsvarende mestre fra Esbjerg. 

Vestjyderne vandt deres opgør mod TTH Holstebro med 31-25, hvorfor Odense var pisket til sejr mod Viborg på hjemmebane. Den mission lykkedes med en 26-20-sejr, og dermed holdt de fast i den afgørende sjetteplads og sendte mestrene på sommerferie.

Klar til kvartfinaler

Viborg HK havde som tredjeplads i grundspillet fordel af at kunne vælge, hvem af de andre kvartfinalehold, de ville møde. Her faldt valget på Odense Håndbold. Dermed er kvartfinalerne som følger:

Viborg HK-Odense Håndbold

København Håndbold-Silkeborg-Voel

Klar til semifinaler

Allerede inden torsdag var FC Midtjylland semifinaleklar efter førstepladsen i grundspillet, som de sikrede sig for en måned siden. 

Med aftenens sejr hopper Nykøbing Falster forbi Viborg og sikrer sig den anden semifinaleplads.

Nedrykningsspil og nedrykker

Inden sidste spillerunde stod det klart, at TTH Holstebro og Ringkøbing skal kæmpe om overlevelse i ligaen mod henholdsvis anden- og tredjepladsen i 1. division, mens Skanderborg kan se frem til en sæson i den næstbedste liga.

TTH Holstebro ender som 10'er og skal derfor møde tredjepladsen i 1. division, mens Ringkøbing skal kæmpe om overlevelse mod andenpladsen.