Håndbold

Topscorers kontrakt udløber til sommer: Der har været henvendelser

Tønder-topscorer og ligaens næstmest scorende, Kristian Stoklund, har kontraktudløb til sommer. Flere klubber har ifølge bagspilleren henvendt sig.

Onsdag stod det klart, at ligaklubben Tønder skal møde andenpladsen fra 1. division i kampen om en plads i den bedste håndboldliga til næste sæson.

En anden kamp skal klubben kæmpe uden for banen, hvor en af de bærende kræfter i denne sæson Kristian Stoklund kan være på vej væk. Den 22-årige bagspillers kontrakt udløber til sommer.

- Selvfølgelig fylder det. Jeg vil gerne spille med på højeste niveau og synes, at jeg har vist, at jeg godt kan være med deroppe. Omvendt vil jeg bare så gerne, at vi bliver i ligaen, for vi har så meget at byde på, siger Kristian Stoklund til TV 2 SPORT.

Efter sidste kamp i grundspillet onsdag mod Mors-Thy stod det klart, at Stoklund har markeret sig med 158 mål i grundspillet, hvilket rækker til en andenplads på topscorerlisten. En flot bedrift, flere klubber har lagt mærke til.

- Der har været henvendelser, siger Stoklund.

- Nogle af de tanker, jeg gør mig, hvis jeg skulle finde et andet sted at spille, er, at jeg ville skulle have en vigtig rolle på holdet. Det er bare sjovere at være inde på banen og bidrage med ting.

Kæmper for Tønder-overlevelse

Sidste sæson var det Tønder, der kom fra 1. division og skulle kæmpe for en plads i den bedste liga. Dengang var Stoklund en vigtig faktor i klubbens oprykning i playoffkampene mod Nordsjælland Håndbold.

Faktisk var Stoklund manden med den sidste scoring på straffekastet, der sikrede den sønderjyske klub oprykningen.

Kristian Stoklunds kontrakt med Tønder udløber til sommer, og han garanterer ikke, at han bliver i klubben. Video: Lars Bruun-Mortensen

I år venter en ny nedrykningskamp mod andenpladsen i 1. division. Reglerne for nedrykningsspillet er i år ændret, således at Tønder som ligaklub har fordel af, at en eventuel tredje kamp skal spilles på Tønders hjemmebane.

Bliver du her, hvis Tønder bliver i ligaen?

- Det ved jeg ikke. Det kan jeg ikke svare på nu, siger Stoklund.

- Jeg har mest fokus på at holde os i ligaen, og så tager jeg det lidt derefter. Jeg synes, det ville være rigtig ærgerligt at skulle ned i 1. division.

I forvejen tager Tønder afsked med profilen Nikolaj Enderleit, der skifter til Ribe-Esbjerg. Om det også bliver et farvel til Kristian Stoklund, må tiden vise. Over for TV 2 SPORT vil han ikke sige, hvornår han træffer en beslutning.