Gravid Polman garanterer: Esbjerg vinder DM næste år

I aftes blev Esbjerg sorteper, da de akkurat missede slutspillet. Nu har spillerne sommerferie, men næste år vender de stærkt tilbage, lover Polman.

I aftes blev drømmen om slutspil knust for Team Esbjerg.

Til det sidste havde de ellers håbet på et mirakel, men det udeblev, da Odense slog Viborg og snuppede den sidste slutspilsplads.

Men det har heller ikke været de forsvarende danske mestres sæson.

Tabet af den gravide Estavana Polman har været enormt for esbjerggenserne. De fandt aldrig melodien, efter hun forlod banen, og det har kostet mange nederlag for de ellers sejrsvante vestjyder.

- Vi skulle have kvalificeret os til slutspillet før sidste spillerunde. Det er dumt. Før kampen vidste vi, at vores skæbne lå i andres hænder, og det er aldrig godt i håndbold.

- Hvis man skal være afhængige af andre resultater, så fortjener man ikke at være i slutspillet, siger Estavana Polman.

Skyldig og lykkelig

Da den hollandske venstre back vendte hjem til Esbjerg efter EM-pausen, kunne hun fortælle holdkammeraterne, at hun var gravid. Derfor har hun ikke spillet kampe efter jul.

Og hun lægger ikke skjul på, hvordan det har været at sidde udenfor.

- Hårdt. Ikke rart overhovedet. Måske føler jeg mig en smule skyldig, men samtidig er jeg verdens gladeste person i øjeblikket. Men lige nu føles det skidt, siger den gravide stjerne.

Sorteper i år, DM-guld næste år

De forsvarende mestre blev altså sorteper i Primo Tours Ligaen og kan nu gå tidligt på sommerferie. På trods af sommerferie oftest er kærkomment, så deler Esbjerg-lejren ikke den opfattelse på nuværende tidspunkt.

- Nu har pigerne sommerferie - det lyder helt vanvittigt. Jeg tror ikke, de har forstået det endnu.

Men selv om det er skuffelse, der præger mandskabet fra Esbjerg lige nu, så er Polman klar i spyttet om næste sæson.

- Næste sæson er en ny sæson, og jeg lover, at Esbjerg vil blive danske mestre igen til næste sæson, fastslår Polman.